I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, November 17, 2012

Graduation Day.. =)

Assalamualaikum...

Hye semua.. entry kali ni aku nak story mory pasal graduation day atau lebih mesra dipanggil hari convocation...Bukan akak, abang or adik punye convocation tau.. but aku lah.. hehe.. setelah susah payanh membanting tulang belajar di Politeknik Merlimau selama 3 tahun tu, FINALLY dapat jugak grad ikut masa yang di tetapkan.. hoho, actually tak lah membanting sangat pon kan..banyak main - main + tido jerp...hehe kalau membanting betul - betul, mesti dah dapat anugerah pelajar cemerlang punye.. 

Convocation tu jatuh pada 3 November 2012...boleh pulak sama tarikh dengan convocation UTHM.. Huuuu... agak keciwa jugak lah sebab tak dapat join site team aku handle majlis convocation UTHM tu an..aku dengar cite jugak,  pihak UTHM dapat pujian yang mengatakan MAJLIS KONVO kali ni BERTARAF LIMA BINTANG....siap masuk paper lagi tau.. hurrmm.. tahniah lah yer.. aku pon turut berbangga jugak lah..huuuuu.. mesti meriah kan.. ok lah stop cerita pasal konvo dekat UTHM tu.. next entry nanti aku masukkan gambar - gambar konvo tu ok.. =)

Sekarang ni nak cecita pasal convocation dekat politeknik Merlimau pulak.. walaupun tak lah semeriah convocation dekat UTHM, pastu tak dapat pakai topi yang cantik tu an, but, quite ok lah bagi aku.. dapat jumpa budak - budak kelas & budak rumah.. tu yang paling penting.. dapat jugak lepas rindu dekat diorang semua an..ibu aku cakap kalau nak pakai topi yang chanteq tu, kene lah sambung belajar lagi.. kene lah masuk U..huuu...tak pe..satu hari nanti akan ku jejakkan kaki ku ini di Universiti.. tungguuuuu!!hahaha

Ok la, ta mau bebel panjang - panjang ni.. nak balik cepat.. semua budak office dah balik.. tinggal aku sorang je ni.. sanggup balik lambat semata - mata nak update blog.. nampak tak pengorbanannya.. kat rumah pakcik aku ni, tak de internet, tu yang susah sikit nak online.. harapkan office je lah.. ok, let's check it out gambar - gambar yang sempat adik aku snap time konvo hari tu.. 


haa.. time ni, baru lepas ambil jubah dekat faculty perdagangan.. nasib la ambil awal, kalau tak mesti sesak.. time ni pon dah huru hara.. banyak nau dia bagi barang free.. beg sekolah lah, payung lah, cawan lah.. ape motif dia bagi kitorang beg tu pon aku tak tau.. bukan guna pon.. ingat kitorang ni sekolah lagi ke.. haaiisshhh.. membazir - membazir.. tapi tak pe lah.. orang dah bagi, aku ambil je lah kan.. huhu

Lepas penat ambil jubah, kitorang lepak kat kantn untuk makan.. lapar jah oii...kalau korang perasan, ade yang kurang dalam gambar ni..iaitu cik Haya'a sehan.. cian haya, tak dapat join konvo ni sebab dia ada test chemistry dekat terengganu.. almaklumlah, orang dah sambung belajar lah kate kan.. busy memanjang..huu..terasa tak lengkap pulak haya tak de...rindu kat haya time ni.. 


Time ni pulak kitorang tengah tunggu dekat depan dewan untuk raptai... mula - mula aku nak skip jerp raptai ni... but budak lelaki kelas aku tak bagi.. nampak tak betapa baik nye diorang tu.. time belajar dulu tak pulak diorang ikut peraturan kan, dah habis belajar sebok pulak nak ikot peraturan poly.. haaiisshhh.. 

ha, ni pulak, tengah dengar lecture bagi tau apa yang nak kene bawa time majlis esok.. aku ingat raptai ni, kena sorang - sorang naik pentas rupe nye just tengok je sorang dua naik pentas.. huhhh!! membazir masa aku jerp... -___-"

Tiba masa yang di tunggu - tunggu.. hati aku punya lah berdebar..takut nak naik pentas.. bukan sebab malu ke hape, but pasal kasut aku tinggi sangat.. takut terpelecok pulak time kat atas pentas tu.. actually aku tak sempat nak beli kasut..so, aku sauk je kasut yang mane ade tu...bukan kasut jerp,tapi macam - macam kot.. aku pakai je apa yang ada.. busy kerja, sampai tak sempat nak buat preparation untuk konvo.. huuu.. sedih jugak lah, bila tengok kawan - kawan semua bukan main glamour lagi.. baju semua lip lap lip lap tau dak.. kalah baju Rosmah.. baju jelah kalah, yang part rambut tu, rosmah tetap no.1.. haha.. 





Sebelum pergi poly, sempat jugak lah snap beberapa keping gambar dekat hotel aku tu..takut nanti bila dah petang tak sempat pulak nak peluk - peluk bunga ni kan.. almaklumlah, faculty aku dapat sidang kedua, petang pulak tu.. takut kelang kabut pulak.. kalau dapat pagi best sikit, boleh ambil gambar dekat tasik poly.. hehe

This is special for you ayah.. =p

love u ayah.. thanks sebab bagi kak long segala - gala nya..bagi kasih sayang, bagi duit, sanggup layan kerenah kak long yang gembeng ni.. sikit - sikit nangis.. tak jemu bagi nasihat.. & macam - macam.. semua ni untuk ayah.. seronok bila tengok ayah senyum bahagia.. sebak pulak tetiba..=')



love u ibu.. thanks sebab lahir kan kak long.. sangat sabar dengan perangai kak long yang nakal gile ni..selalu buat ibu susah hati, susah nak dengar cakap ibu, just dengar cakap ayah je sebab takut kena marah dengan ayah.. kalau ibu marah, tak seram sangat macam ayah marah.. hehe


Berangan aje budak sorang ni...kalau nak pakai jubah macam ni, jangan lupa belajar rajin - rajin... nanti aku belikan kau bunga yang besau punya time ko konvo nanti.. 

Lepas puas bergambar dekat hotel, aku pon gerak pergi poly.. bila dah sampai poly, tunggu budak - budak ni pulak.. lambat giler...tak tenteram aku.. 


Dah pukul 1 lebih ni.. mane diorang ni.. kan kene tunggu kat faculty sebelum pukul 1 setengah.. ~~

Lepas puas menunggu, juwana & ira sampai, laju - laju pergi kat faculty, nasib bila sampai, nama kitorang belum dipanggil.. hehe.. lepas beratur ikut no. giliran, kitorang gerak ke dewan.. time ni, hati aku berdegup laju giler..selawat je banyak - nayak.. lepas tu,, tak habis - habis kate dalam hati.. it's gonna be ok mai.. no need to worry.. kau kan dah banyak kali pakai kasut ni... so, tak kan tepelecok lah.. huhu..

Time too gerak masuk dewan.. kalau tak silap aku, ni budak mechi.. kot.. aku punye faculty belakang budak mechi..

Nampak tak gambar tecik kat tv tu, tu lah aku.. hehe

Bila nama di sebut, terus memulakan langkah dengan begitu sopan.. hoho..sopan lah sangat..tak tau, nak cover supaya tak tepeleot.. hahaha

Lepas je naik pentas, rasa macam satu batu besar hilang dari bahu aku.. lega nya hanya Allah je yang tahu..nasib tak de apa - apa yang berlaku masa kat pentas tu.. hehe.. syukur alhamdulillah.. ^^

Lepas habis majlis, time tu ambil gambar kat dalam dewan pulak.. nak ambil kat luar, hujan lebat pulak time tu.. 

Bersama kak ifa..kak ifa ni, tak sama course dengan aku tau.. kak ifa ambil course hotel & catering..sedap woo bila kak ifa masak.. dulu kalau lepas masak apa - apa dekat bengkel dia, mesti dia hantar dekat rumah aku.. dan seperti sedia maklum, budak - budak rumah aku ni memang kuat makan..termasuk lah aku.. hehe

Bersama Iera yang cumel.. ^^

With my beloved family... Thanks kepada ridwan aman @ stone, sebab tolong ambilkan gambar aku & family.. hehe

Wah3x.. bukan main handsome + bergaya lagi ijat bila berjubah.. nanti bila ko konvo kat UTEM, jgn lupe jemput aku jat.. hehe

Bersama Azman Hairi.. hee.. dapat jugak bergambar dengan kau man..bila tengok kau, mesti aku teringat masa sem 1 dulu.. kau selalu kena baling kasut dengan aku kan.. haha.. kesian kat kau...dulu aku memang garang man.. sekrang dah tak dah.. huhu


Yehhh!! my BFF.. Fiza.. miss u babe.. nanti kau grad next year, aku datang tengok k.. sayang kat kau very2 much.. haha.. jangan cedey - cedey tau.. hehe

With awek Udin a.k.a Ikin.. sangat manje ok budak sorang ni.. walaupon manje but dia seorang yang sangat - sangat kuat.. hehe.. aku sorang je yang tau, dia kuat dari segi ape.. korang tak yah tau.. sebok jerp.. hehe

aku, Fiza & Seela... 3 sekawan @ roomate masa sem 3.. HEHE.. ^^


Mieza, seela, aku & aidil.. =)

Lastly, gambar yang paling aku suka.. hehe.. sebab ape suka.. ehh.. ade lah..mane boleh bagi tau korang.. hahaha  

Ok.. sampai sini jela k..dah tak tahan sejok dah ni.. nak balik makan.. lapar giilooo..bubye.. ^^


P/S : TAHNIAH  kepada kawan - kawan yang dah grad.. insyaAllah kalau ada umur panjang, kita jumpa lagi k... pada sesiapa yang dah nak kahwin tu, jangan lupe jemput  lah aku yer.. hehe..  
MISS U & LOVE  U ALL.. ^^


1 comment:

Cik NurFar said...

eeeee....jahat mai...
hahahha...oke rahsia kite berdua..thx alot 4 evrything wat u do for me...it's so valuable... sayang mai..hehew