I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, December 22, 2011

Bubye JB..Welcome MerLEMON.. =)

Assalamualaikum..

Hye semua...Hari ni merupakan hari terakhir aku dekat JB ni...Hati ni berat sangat - sangat nak tinggalkan jb...Lepas ni dah tak boleh nak makan masakan ibu lagi..hhuuaaa rindu nyee...huuuu...Tapi nak buat macam ne lagi kan...Perjuangan perlu diteruskan juga..tinggal lagi 1 sem jerk lagi....Macam tak caye pulak dah last sem..rasa macam baru semalam aku daftar masuk Poli MerLEMON tu...pergi orentasi, pastu dapat kenal ramai kawan - kawan walaupon bukan dari jabatan yang sama...huuiisshh..rindu nye zaman - zaman tu..

Kejap lagi aku dah nak betolak balik merLEMON..skrg ni dah pukul 9.22 a.m...nak gerak pukul 11..tapi barang - barang belum siap pack lagi...pastu sempat lagi aku nak update entry...elok sgt la tu kan...suke buat keje last2 minit...bila tinggal setengah jam...baru lah aku nak kelangkabot...haaiisshh..perangai tak penah nak berubah..hahaha...kadang - kadang aku pelik, bukan aku sorang jerp..budak - budak kelas aku pon same macam aku..suke buat kerja last - last minit...tak yah bagi banyak contoh la...tengok time buat assignment suda...selagi belum tibe hari yang nak di hantar, selagi tu kitorng buat tak tau jerp ngan assignment tu...befoye - foye je keje nyer..haha..Memang resam student engineering ni suke buat keje last - last minit ke hape???huhu...

Ok lah..aku tak boleh nak bebel panjang - panjang...aku target kol 10.15 aku mesti dah siap kemas..hee....sekarang dah pukul 9.45...aku ade masa lagi 30 minit jee lagi..korang tengok la gambar aku dengan budak - budak kelas aku ni k..Bubye... ^^

Sem 1..masa ni tengah polibregate...cube la cari aku kat ne..huhu

Sem 2...waktu ni kat depan kitorang ade adegan perbahasan tak di iktiraf..hahaha~~


Sem  3...Bergambar dengan awex baru Udin,,hiiii...cube la cari awex udin..~~

Sem 4 tak de gambar..sebab kitorang pergi latihan industri...heee..=)


Sem 5..Ni gambar terakhir kitorang dengan arwah Fara & Arwah Alang...Rindu mereka berdua...semoga mereka berdua di tempatkan dikalangan orang - orang yang beriman...amin..



Tuesday, December 6, 2011

Mood Jepun dah mari dahhh!!!

Assalamualaikum...

Hye ... Malam ni mood aku tengah angau nak melayan cerita jepun... Dah tiga hari beturut - turut mood ni datang... So, bagi memenuhi keinginan aku yang agak meninggi ini, aku pon ape la lagi kan...Layan kan jela..kalau tak di layan nescaya kerja lain yang aku buat gerenti tak menjadi punya lah... 

Cerita Jepun yang menjadi pilihan utama aku sejak 2 hari yang lepas adalah Nodame Cantabile..Cerita yang fully akan buat kan aku enjoy gile vavi bila menontonnya..pastu jalan cerita dia pon tak la se"complicated" cerita melayu or indonesia yang merepek meraban tu...sempoi dan kelakar..heee... Tapi aku tengok cerita ni kat you tube jerk...nak tunggu dia loading memang betahun gile...bertambah lagi dengan internet yang agak slow, lagi la memerlukan kesabaran yang amat lah tinggi... but aku tak kisah semua tu..yang penting aku dapat tengok cerita ni sampai habis...Disebabkan masalah internet ni  la aku memerlukan masa sampai 3 hari untuk menghabiskan cerita ni...huhu..sangat penyabar kan aku ni.. sila la beri tepukan yang gemuruh kepada aku sebab berjaya menunggu dengan penuh sabar tanpa sedikit pon memaki hamun line internet yang tersangat la laju ini...huuuhhh!!

Actually kat dalam lappy aku dah ada dah cerita ni...(Rembat kat hard disk Udin)...Tapi just part 1 je la..Part 2 & special europe tak de lagi....Nak download, tapi aku tak geti la pulak...Asyik nak kene bayar jerp bila aku try nak download cerita ni...Memang sakit hati giler lah..At last terpaksalah aku tengok kat you tube jerp..nasib baik la ade orang upload kat you tube ni...kalau tak, memang kempunan lah aku nak tengok cerita ni..heee..( KALAU KORANG TAU MACAM NE NAK DOWNLOAD CERITA JEPUN OR KOREA FOR FREE, AJAR LA AKU...PLEASEEE...!!)

Kalau korang nak tau, cerita ni best sangat - sangat tau..Ia mengisahkan tentang Kehidupan seorang perempuan yang amat pandai bermain piano yang tengah belajar di Paris..her name is Noda Megumi..just call Nodame..Nodame ada seorang boyfriend, name dia Shinici Chiaki...Chiaki ni seorang conductor dalam ochestra...Watak Chiaki ni penuh dengan charisma dan sangat2 la cool ok..Nodame ni pulak, tak sama dengan Chiaki...perangai dia ni penuh dengan kebudak - budakan dan sangat la cute...aku sangat suka bila Nodame cakap "gyabo & mukya"...Bertambah lagi dengan memek muka dia...ppeerrgghhh!!!comel gile..^^,

Kat dalam cerita ni, banyak jugak la pengajaran yang dapat aku amek...Antaranya, kita kene berusaha bersungguh - sungguh untuk mencapai cita - cita kita, jangan cepat putus asa, kene sentiasa rajin buat sesuatu untuk meningkatkan prestasi kita, lagi, kene pandai sesuaikan diri bila kita kat tempat orang & macam- macam lagi lah... Aku memang kagum gila dengan semangat yang ditunjukkan oleh Nodame & Chiaki dalam cerita ni..Diorang sanggup tak tido berhari - hari semata - mata nak pastikan diorang dapat menguasai Sesuatu music tu dengan baik... Pastu kisah percintaan diorang pon best walaupon tak la se"Romantik" dalam cerita Korea...

Dalam cerita ni banyak juga lah aku dapat belajar tentang sejarah Classic music luar negara ni..Antaranya, Bethoven, Mozard, Sonata & macam - macam lagi lah..memang best gila...aku ni dah la jenis yang suka music...Jeles gila bila tengok diorang main peralatan music tu...Terutamanya Biola & Piano...ppeerrgghhh...Rasa macam nak main jugak menatang tu...hhiisshh!!Geram...heee=)

Kalau korang nak tengok cerita ni, klik jerp video kat bawah ni...huhu..






Tiba - tiba nak jadi macam Nodame pulak...Walaupun perangai dia yang kebudak - budakan tu, tapi dia seorang yang kuat semangat, tak pernak kenal erti putus asa, rajin, baik hati dan yang paling penting selalu buat orang sekeliling dia happy bila bersama dia..tu yang paling aku suka dekat Nodame ni...

Kalau la dapat boyfriend or husband macam Chiaki ni, peerrrgghhh!!sangat la beruntung..dah la hensome..pastu pandai pulak tu...Perangai dia yang sentiasa cool & penuh dengan charisma tu buat kan aku jatuh hati pulak..Walaupon dia ni tak pandai nak romantik - romantik, tapi at least dia take care dengan pasangan dia..tu yang paling aku suka..(Dah mula dah nak start berangan)..heee...

Ok lah..Dah nak pukul 1 dah..esok aku kene keje lagi...wwaarrrgghhh!!!malas gila nak kerja...Tapi demi untuk mencari sesuap nasi, terpaksa lah aku kerja dengan penuh dedikasi..Ceeehhhh!!ayat tak boleh bla..bubye...


P/S : Thanks sudi baca karangan aku...=)

Saturday, December 3, 2011

Ibu bercinta dengan anak sendiri...!!

Assalamualaikum...


Hye u all's...Baru - baru ni aku ada baca + tengok tentang kisah benar yang di papar - paparkan dekat blog kawan aku...Faez nama dia...kalau korang korang nak pergi blog dia..klik SINI

Dunia ni memang dah nak kiamat ke??Banyak betol perkara yang pelik - pelik dok belaku zaman sekarang ni...IBU BERCINTA DENGAN ANAK SENDIRI...!!kau gila ke apa???dah tak derk jantan lain ke kau nak bercinta erk???kalau stakat sayang jerp, aku tak bape nak kisah sangat la...ye la, sayang seorang ibu terhadap anak dia kan...ni tak, sayang nya melebih - lebih pulak..sampai jadi CINTA SONGSANG... Macam ni la jadi nye bila iman kita tak kuat... Haaiisshhh!!!Selisih malaikat 44... Yang si ibu pulak langsong tak de perasaan malu...pelik betol aku...anak dia ni pon sama je...nama je lelaki..tapi penakut...kau lebih rela buat zina daripada kau kena halau dengan mak kau erkk.. akai tak de ke???

Korang tengok lah video kat bawah ni..aku tak sanggop nak tengok lagi...kang mulut aku ni tak henti nak memaki hamon..lebih baik tak payah..




Cerita diorang ni buat kan aku teringat kat cerita kisah dongeng LAGENDA SANGKURIANG... Macam ne aku tau lagenda ni...??? sebab aku penah tengok dekat TV3 dalam kisah - kisah dogeng tu...yang selalu start pukul 4.30 ptg... heee...rancangan favourite aku tu kalau korang nak tau..huhuhu...

Haaa???Korang nak tau cerita LAGENDA SANGKURIANG ?? huurrmmm...  meh stay dalam blog aku lama - lama sikit..aku cecita kisah tu kat korang...

Ok..cerita ni bermula macam ni...Ada seorang ibu ni..dia mengandung dan melahirkan anak... tapi, anak yang dia lahirkan tu bukan jadi manusia...tapi jadi seekor anjing (maybe sebab kene sumpahan agaknya..orang endonkan banyak cerita pasal sumpah - sumpah ni kan..)... pastu nak elak daripada malu, dan di caci maki oleh orang kampung, si ibu ni buang la anak dia (seekor anjing) dekat dalam hutan...masa nak buang tu, anak dia tak nak pergi tau...pastu mak dia ni pukul la kepala anak dia sampai la ada tinggalkan kesan parut...

Nak di pendekkan cerita, si anak ni bertapa dekat dalam hutan sampai bertahun lamanya sehingga berjaya mengubah dirinya menjadi seorang manusia (Namanya SANGKURIANG)... bila dah jadi manusia, si anak pon pergi merantau.. Masa dia merantau ni, dia terjumpa seorang wanita cantik (Mak dia...awet muda gila mak dia ni...), lalu jatuh cinta..perempuan tu pon  jatoh cinta dekat dia jugak... (mak dia tak tau yang Sangkuriang ni anak dia..yela, dia mesti la ingat anak dia seekor anjingkan...)so diorang pon bermadu asmara la.. masa dok happy - happy bermadu asmara, mak dia ni ternampak parut kat kepala Sangkuriang ni...pastu dia tiba - tiba teringat dekat anak dia... and than, selidik punya selidik, so betol la tekaan mak dia ni, yang Sangkuriang ni anak dia... But Sangkuriang tetap tak nak terima hakikat dan tetap nak kawin jugak dengan mak dia...

So demi nak mengelakkan kena kawin dengan Sangkuriang, mak dia suruh Sangkuriang ni salurkan air dekat kawasan perkampungan diorang....kalau Sangkuriang berjaya salirkan air tu sebelum matahari terbit esok hari, Sangkuriang boleh kawin dengan mak dia...So Sangkuriang pon berusaha sampai la esok hari...(Dia ni kan ada sakti..so mesti la dia boleh buat bende tu kan..)..so mak dia ni tau yang Sangkuriang akan berjaya, maka, mak dia pon bangun awal esok pagi dan bunyikan Gong ke hape tah...yang penting bende tu boleh kejutkan ayam dan buatkan ayam berkokok..Orang - orang kat sana anggap, kalau ayam berkokok, maka matahari dah terbit lah...tu yang mak Sangkuriang ni pi kejutkan ayam.. Lagi sikit je lagi, Sangkuriang nak berjaya, tapi di sebabkan ayam berkokok awal hari tu, so, kiranya Sangkuriang tak berjaya lah...So, sampai situ jela THE END of the story tu...aku pon tak tau apa jadi dekat Sangkuriang.. Kalau korang nak tau apa jadi kat Sangkuriang tu, korang pegi la pinjam DORAEMON mesin masa...pastu kalau korang dah tau, cerita lah kat aku pulak k..huhu...

Ok lahh.sampai sini je la entry kali ni..Esok aku kene bangun awal...nak kene tolong pakcik aku kat restoran...bubye..^^,

P/S : Thanks sudi baca karangan aku...=)

Rentetan Hidup...^^,

Assalamualaikum..

Hye u all's..cuti sem baru je start..but aku dah mula bosan duduk dekat rumah..nak pegi jalan - jalan..duit tak derkk.. nak lepak ngan kawan - kawan, diorang kat U..ade yang busy la.. kalau duduk dekat rumah pulak, keje aku just makan, tido, online...bosan la aku... ayah aku pulak madah suruh aku pegi joging jek..kate nyew jogging tu boleh hilangkan boring... hadooii...masalah aku sekarang ni.. bukan aku tak mau pegi jogging.. aku ni dah la jenis yang liat nak bangun pagi... asal ibu aku kejut jek..aku mesti cakap..."Jap ibu, 5 minit jerr k.." after 5 minit.. kejut lagi..."2 minit lagi bu, 2 minit jerk.." bile kejut lagi  ayat yang same jerk yang aku dok ulang...last - last  ibu aku pon malas nak kejot lagi...macam dah tak boleh nak ubah la pulak tabiat buruk aku ni...hhuuiiissshhh...parah - parah!!=_="


Wwaarrrggghhh!!!belum genap 2 minggu cuti..aku dah  mula rindu ngan housamate aku...SEELA, HAYA, IERA, JUWANA & FIZA...ni baru cuti 3 minggu...nanti kalau dah habis belajar..macam ne la nasib aku agak nye errkk..hidup berjauhan dengan korang...uuuuwwaaaaarrrggghhh!! tak dapat nak bayangkan..sedih nyerrr.... biase malam sabtu macam ni mesti kitorang akan berjimba kat rumah sewe tu...after shopping makanan kat pasar malam, mesti kitorang akan dok tengok movie kat rumah..sambil tu makan ramai - ramai.. pastu share makanan masing-masing..waahhh..rindu  nyerr... kalau tak tengok movie pon.. mesti ada jerk aktiviti yang kitorang buat same - same sambil bertemankan jiran sebelah...heeee..nak jugak selit kan jiran sebelah..huhu...

Gambar ni ambil masa awal sem5 hari tu...RINDU nyer kat diorang....

Hari ni puas aku dok layan budak kontel ni...penat dah..  tak larat gila la nak melayan.. lari sana, lari sini..pastu keje nye nak makan jerp..bila bagi biskut or jajan, makan sikit..pastu buang..penat aku nak mengutip nye..attooii...jangan nakal boley tak Ahmad Rifqi Darwish...Auntie kau ni penat tau dak...(cceettt!!AUNTIE..Mcm dah tua la pulak aku ni..)huhu..

Ni gambar time raya hari tu....cute kan dak kontel ni...dah besau dah dia..dulu masa aku practical, baby lagi...jalan pon tak pandai..sekarang ni bukan stakat jalan, dah boleh lari dah.. gigi pon dah tumbuh 4 batang...heee..so cuteeee..!!

Hurrmmm...sekarang ni aku dekat Mutiara Rini, hantar ibu aku...sekalian duduk sini sampai hari ahad...baru sehari duduk dah rasa nak balik rumah dah...aku pon tak tau kenapa..selalu biasa - biasa jerp..maybe sebab aku tak biasa lagi kot...lagi - lagi bila tempat yang aku selalu tido ni dah dijadikan spa..macam tak selesa la pulak... kalau dulu, aku boleh buat ape jerk yang aku suka kat sini...tapi sekarang dah tak boleh dah...nak duduk pon kene hati - hati..takut kotor pulak.. ye la.. nama pon SPA kan..mesti la nak sentiasa bersih...pastu banyak pulak tu barang - barang yang berharga kat sini.. mana tau kalau rosak ke nanti...haaaiissshhh..takut pulak aku..


Cepat la hari ahad...aku dah tak sabar dah nak balik rumah.. ok bye!!


P/S : Thanks sudi baca karangan aku...=)

Thursday, December 1, 2011

Assalamualaikum...

Hye u all's...malam ni mood aku agak emo sikit...filing - filing sedih gitu...Entah kenape tiba - tiba aku tertouching kat seseorang...huurrmmm..ingat kan malam ni nak udate story yang happy - happy..tapi di sebabkan tak berapa nak happy..so tak jadi la...buat ape update cerita yang happy - happy kalau hati kita tengah sedih nak mampos kan....

So malam ni aku dok layan lagu Istikharah cinta...bepuluh kali aku dok ulang lagu ni...tak kisah la korang nak cakap apa pon..yang penting aku puas...
Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa

Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata

Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Di istikharah cinta


Esok dah keluar movie Ombak rindu...aku nak pegi tengok tapi fulus tak derk pulak..sedih nyerrr...huuurrrmm...bubye...=(

P/S : Thanks sudi baca karangan aku.. 

Wednesday, November 30, 2011

Surat cinta untuk jiran sebelah..=)

Assalamualaikum...

Hye u all's..sihat tak???harap - harap sihat la yerp...sory sangat - sangat sebab dah lame tak update..mesti korang rindu kat aku kan...haha...(ade ke yang rindu kat aku..kuikui..prasan je lebey)...

Wokeyh...Memandangkan aku tengah cuti sem sekarang ni..so banyak la mase aku nak update blog..walaupun tak la lame sangat kan cuti sem ni..just 3 minggu jerp...ok la tu kan daripada tak de cuti langsung...=)...Haaaa...!!Banyak sebenarnye nak cecite kat korang sebenar nyerr..tak saba rase nye..kalau nak sumbat dalam 1 entry mesti panjang bejele..so aku nak buat part by part...so tak de la korang nak besusah payah julingkan mate korang nak bace entry panjang bejele aku kan..hehe...

Story yang pertama...
Nak cerita pasal jiran sebelah aku..kuikui..mereka adalah anak - anak ikan saja sebenarnya...but, before balik hari tu kami berutus-utus surat...sweet kan kami - kami ini..hehe..dah hujung sem baru nak bermesra dengan jiran sebelah..selama ni keluar rumah muka ketat semacam jerk..diorang pon takut nak tegur kitorang..hanya mampu ber"HYE2" jerk...tu pon kitorang buat tak layan jerp depan diorang tu..bila belakang diorang bukan main lagi...lebih2 lagi bila dah masuk dalam rumah...masing2 meroyan..haha...so, nak di pendekkan cerita,si iera dapat lah 1 idea than di realisasikan oleh aku dah haya...hihi..

Dengan berbekalkan sehelai kertas berwarna oren dan sedikit idea yang tak berape nak kreatip ni...maka terhasillah sebuah lukisan berbentuk rumah..comel gitu...

Ni la lukian yang aku maksudkan tu..hehe...comel dak??susah payah wo aku lukis gune paint...yang realiti punya lagi molek la kan...tapi lebih kurang macam ni la lukisan nye..yang kaler hijau tu kerusi..nape lukis kerusi??sebab aku tak pandai nak lukis motor..bile aku lukis motor, macam kude pon ade..dah sudah...daripada kena kutuk, lebih baik aku lukis kerusi..sebab diorang ni suke duduk & lepak kat depan ruma diorang time malam - malam..hee=)


So bila dah siap lukis rumah yang comel ini..Giliran Haya pula menjalankan tugas beliau untuk menghantar utusan kami ini..hehe...utusan dilipat elok - elok kemudian di sumbat ke dalam kasut milik jiran sebelah..kebetulan ada sepasang kasut jiran sebelah yang sesat dok betenggek kat tembok ruma kitorang..so ape lagi..gunakan lah benefit yang ada kan..hehe..

Selepas selesai sesi penghantaran surat...kitorang tunggu dengan penuh pengharapan agar jiran sebelah sedar akan surat CHINTA kami itu..huhu..Haya la yang paling excited sekali...huhu..dia la yang paling rajin mengendap untuk memastikan surat tu diambil oleh jiran kami...dok sebok mengendap, tak sedar terkantoi pulakss..atoii..malu nye nyah oiii..huhu

Bila surat sudah diambil, maka dengan debaran kami - kami menunggu jawapan dari jiran sebelah...huhu..(bedebar la sangat kan)..so keesokan harinya kami ternampak sehelai kertas berwarna pich terselit dalam kasut ira..WWAAAHHH!!jiran dah reply la surat CHINTA kitorang...excited giler vavi la kan...haha..so dengan pantas kitorang ambil surat tu...tapi sebelum ambil tu kene la pastikan line clear dulu kan..huhu...

Jiran balas surat kami dengan sebuah lukisan juga...comel gile lukisan diorang bagi..anak sapo la yang lukis ni..hihi


Ni la lukisannye..walaupon lukisan yang aku lukis ni sedikit huduh..but ok la kot..daripade tak dek kan..hihi....lukisan ni menandakan diorang ade 7 orang kat dalam ruma tu..tapi suare diorang memekak time malam tu bukan menunjukkan 7 orang..macam bepuluh orang pulak yang dok ruma tu..kadang2 bingit gile..tapi bila dah lama2 dah terbiasa dah..kalau diorang tak de rasa sunyi pulak..haiisshh..tak paham aku...padahal diorang sume pangkat anak - anak ikan jerp..

So disebabkan hari yang diorang balas surat tu merupakan hari yang terakhir diorang kat merlimau tu..so tak dapat la nak berutus surat lagi dengan diorang...kalau still lagi duduk rumah tu untuk sem depan..boleh la berutus surat lagi yer dak..hihi...nak dipendekkan cerita, walaupon dah panjang bejele menaip cerita ni kan...Cik haya pon menampal lah surat jiran sebelah kat tembok sebagai kenang - kenangan...

Sampai sini jela entry mengenai surat cinta untuk jiran sebelah...nanti kalau ada perkembangan bila dah naik sem depan kang, aku cecita kat korang lagi k..bubye..=)

P/S: Thanks sudi baca karangan aku..=)



Wednesday, November 23, 2011

Harimau Muda...AAaaauuummmm!!!

Assalamualaikum....

Hye3x...Sudah lama kita tak bersua...rasa rindu di jiwa semakin membara rasanya....ggyyyiiiaaaaa!!!buang tebiat agaknya....tiba2 jerp bermadah helah pulak kan...heeee...Entry kali ni nek cecite pasal kemenangan bola sepak sukan sea semalam...TAHNIAH la aku ucapkan kat pasukan HARIMAU MUDA negara kita sebab berjaya menewaskan pasukan INDONESIA semalam...korang memang THE BEST la!!Aaaaaauuuummmmmm!!!huhu

Sekarang ni bila aku dok buka muka buku..mesti penoh kat wall cerita pasal bola sepak semalam tu...haaiiisshhh..buat pertama kalinya dalam hidup aku, aku BERBANGGA dengan pemain bola sepak negara kita ni..selama ni aku buat tak tau jerp & tak penah pon nak ambil tahu pasal dorang2 semua ni...yang aku kenal pon Khairul Fahmi jerp..tu pon sebab ade gosip pasal yang dyer pergi party ade air arak tu..kalau tak, agaknye memang aku tak tau kot..hahaha...terok betol aku ni....

So, nak dipendekkan cerita..semalam merupakan hari & detik permulaan aku kenal dengan pemain bola sepak negara kita ni....heee....cakap macam aku dok pi jumpa depa je kan..padahal dok tengok dorang main bola kat dalam Tv jerp...huhu..Daripada perlawanan malam semalam la baru aku tau...ramai jugak pemain bola sepak negara kita ni yang HENSEM2 rupa nya...heheheh..orang dok tengok dorang main bola, aku dok sebok tengok & menatap keHENSEM an dorang..elok sangat la tu kan mai~~~..

Corak permainan dorang boleh tahan jugak la...kuat jugak pemain bola sepak kita ni kan...walaupun aku ni tak layan sangat bola ni...tapi bagi aku dorang memang hebat la semalam...hhaaiiissshhh...penat aku ngan dak2 ruma dok tepekik telolong depan tv tu..sampai sakit tekak dibuatnya...but berbaloi jugak sebab Malaysia menang..heee..padan muka Indonesia tu...bongkak sangat kan...hamekkk kau!!!haha..

Esok nak exam highway, malam ni dok sebok tengok bola...bagos sangat la kan..bila dah puas tejerit sane, tejerit sini, semua yang dah hafal & baca semua dah tak ingat lagi dah...hamek kau...kene baca balik semula...tak pasal2...padan muka aku....haaiisshhh..nasib baik la boleh jawab paper pagi tadi..walaupon ade jugak la yang tak ingat...but ok la kot..hahaha...masa jawab pekse pagi tadi, pale otak still lagi ingat pasal bola...haaiisshhh..penangan bola kuat betol la..tak paham aku....-_-"

Hhaaaa...nak habaq mai ni...aku ada minat kat seorang pemain bola sepak ni..dia kapten pasukan bola tau..peerrgghhh....sape lagi kalau bukan KABIR BAKHTIAR , KHAIRUL BAKHTIAR, BADDROL BAKHTIAR....heee...sungguh begaya abang badd ni lah..huhu..tiba2 nak panggil dia abg badd...tak memasal pulak..haha... tapi memang betul lah...Hensem pulak aku tengok muka mamat ni...manis jerp..sejuk mate memandang nyah!!..heee..teror betul lah mamat ni sepak bola..kaki dia ade besi ke hape??kuat betul aku tengok...haaiisshhh...mase sepakan penalti yang last tu, cantik jerp bola tu masok walaupon slow jerp...haaiisshhh...memang rezeki betol lah...huhu...

Pape pon TAHNIAH sekali lagi aku ucapkan kepada Team bola sepak negara bawah 23 thn ni...terutama nya pada BADDROL BAKHTIAR...lebiiuuu so much la!!!heee..kalau ade jodoh kita kawin la yerp...eeehhhh gatai pulak aku ni...huhu...kalau ade rezki + jodoh harap2 boleh la dapat jumpa abag Badd ni..huh..teringin sangat ni...kat muka buku tadi dah like laju2 kat fans page dia dah..nak cari fb personal dia macam tak jumpa pulak kan...tak kesah la...fans page pon tak pe la..yang penting boleh tatap wajah nya yang redup itu..hahaha....

la...name dia baddrol je ke???ingat kan bakhtiar tu name dia..rupanya name bapak dia rupa nyaa...hahaha..tak kesah la..yang penting badd ni tetap menjadi pujaan hatiku..peeewwiitt....=)

Ok lah..sampai sini je lah bebelan aku kali ni...laen kali aku update lagi....wish me luck for last paper hari khamis ni..paper geoteknik..harap2 keluar soalan senang je lah...huhu..ade ke soalan geo yang senang???huhu...lu pikir la sendiri mai...dah aku nak tido..nak simpan tenage untuk study esok...bubye...=)



p/s : Thanks sudi baca karangan aku..=)

Monday, November 7, 2011

Pertarungan hingga hujung nyawa...

Assalamualaikum...

Final exam dah nak dekat..tinggal lagi 6 hari je lagi...tapi aku masih lagi dok berfoya - foya tak hingat dunia...
Konon nye balik rumah masa hari raya haji hari tu nak study la sikit - sikit... hhuurrmmm...hampeh...bile dah sampai kat ruma tebongkang je keje aku...jalan sane, jalan sini...memang haram la kan nak bukak buku...bukan stakat buku.. beg pon aku tak bukak...hahaha...melampau giler..orang lain dah dok study dengan penuh KETEKUNAN dah.....aku...???huhu

This week aku dah tak boleh nak main - main lagi dah...nak kene fokus 100% untuk final ni...(100% ke???huhu..akan aku usaha kan..ceetttt)...nak tak nak kene jugak...sebab dah janji nak bertarung dengan AHMAD NURUDDIN a.k.a Mr. Blur...Blur ke???ko jangan main - main nyah...blur2 dyer pown pale otak geliga tu..Serammm nihhh...hehe...

Aku tak akan menyerah kalah dengan si mamat ni...tengok lah...aku akan lawan ko udin sampai hujung nyawe aku...ceehhh!!semangat tengah berkobar2 nih...hihi..

ok lah...sampai sini je entry kali ni...dalam mase 3 minggu ni aku dah tak boleh update ape - ape entry kat blog ni..nak study hard la kate kan...hiiii...bubye..=)


comel kan aku ....heee

Eh lupe lak..tadi  balik Merlemon dengan si DIA..heee...hati berbunge2 sepanjang perjalanan...huhu...dyer yang drive..agak menakutkan jugak lah...hampir - hampir nak xcident...but nasib baek lah sempat tukar lorong...seraammm aku...huhu...ok tata..=)




P/S : Thanks sudi baca karangan aku...=)



Friday, October 28, 2011

10 PerkaRa yaNg aKu akAn Buat biLA Aku TenSioN..=)

Assalamualaikum.....

1. Pergi keluar jalan - jalan..tak kesah la pi mane pon...yang penting jalan...

2. Pergi tengok pantai..rase tenang gitu bile dapat tengok laut...=)

3. Makan coklat sampai aku puas!!!

4. Tengok Movie Korea or Jepun...Ulang part yang best sampai bejuta kali tanpa menghiraukan keadaan sekeliling...walaupon member dok sebok perli2...dulik ape aku!!

5. Conteng kertas A4 sampai berjuta helai, kalau boleh sampai dakwat pen tu habis...

6. Bukak lagu yang aku suke kuat2 pastu nyanyi kat dalam bilik sorang2..(yang ni selalu aku buat kat rumah la...tak penah lagi aku wat kat MerLemon ni...)

7. Drive kereta sorang2...tak kesah la gi mane pon...bile dah puas baru balik rumah..

8. Makan banyak2!!

9. Tengok Bintang time malam2...

10. Last sekali, call BFF aku...(SYED MOHD AMIRUL)..luahkan everythings kat die sampai nangis2....hhuuuuaaaaa....!!!=")



Semua perkara tu wajib aku buat bile aku tension..korang pulak buat ape bila korang tension?? 


P/S : Thanks Sudi Baca Karangan aku..=)

Wednesday, October 26, 2011

Final Destination...

Assalamualaikum...

Gyyyaaaa...!!!Tajuk entry tak boleh bla kan kali ni...tajuk nak gempak..tapi entry tak segempak mana pun..saja  nak menaikkan semangat untuk menulis blog...heeee...

Final exam untuk sem ni semakin dekat..but, aku langsung tak buat preparation ape pun..bace buku tak, buat latihan tak..padahal banyak paper yang nak nak kena jawab nanti...haaiisshhh teruknye aku!!hhuurrrmmm... kalau la aku ni seorang yang pandai..kan bagus...boleh jawab exam tanpa sebok nak ulang kaji...pastu bile jawab semuanye betul..tak de yang salah...waahhh!!!seronoknye kalau macam tu...bahagia hidup aku!!dah mule dok berangan dah...but..ade ke orang yang macam tu kat dunia ni???kalau ade, memang beruntung sangat la sey...

Haaiisshhh...semakin dekat hari nak exam, semakin malas pulak aku rasa...terok betol la aku ni... budak - budak rumah dah mule nak study, tapi aku...sebuk layan cerita korea la, cerite jepun la...bace buku komik manga lah..online muke buka memang wajib la kan...bertambah lagi blokwalking...tu belum masuk bab tido tak bangun-bangun lagi...haaaiiisshhh...ape pon ta boleh la aku ni....pemalas tahap gaban tol...!!!

Wahai perangai MALAS...tolong la pergi jauh-jauh dalam hidup aku ni....jangan la kacau - kacau aku...cian la kat aku...aku nak exam tak lame lagi..tinggal bape minggu je lagi ni..bile aku dah abis exam nanti, kau datang la balik...aku tak marah kau pergi..makin aku suke ada lah...heee...pi main jauh - jauh ea...sshhuuuhhhh!!shhuuhhh!!

Tengok lah...penuh buku komik manga kat sebelah..bersepah  sepah pulak tu...tak cukup ngan buku komik manga...online muka buku lagi...adoii...ape la nak jadi ngan kau ni mai....

ok lah..sampai sini je lah...nak start study ni..SEMANGAT tengah berkobar2 ni..tak boleh nak sia - sia kan semangat yang datang sekali sekale ni...so..bubye..chaaawww...=)

P/S : Thanks sudi bace karangan aku..=)

Pergi Tak kan kembali lagi..

Assalamualaikum and Hye u all's!!!...

Entry kali ni nak cerita kat korang tentang berita sedih yang menimpa dak classmate aku iaitu acid...pagi tadi ayah dia telah meninggal dunia sebab mengalami sakit jantung & paru2...Agak terkejut bila Seela bagitau aku masa kat dalam kelas Geo pagi tadi..Daripade ngantok sampai segar bijik mate aku...Innalillahhiwainnalillah hirajiun...kesian kat Acid..Dia dah la anak sulung...Dengan usia yang begitu muda dia perlu menjadi ketua keluar dalam rumah dia...Dah adik beradik ramai..9 orang termasuk dia..kecik2 pulak tu  adik2 nye...sedihnye...kalau aku..aku tak tau la mampu ke tak nak hadapi ujian yang begitu berat ni...lebih2 lagi bile anak sulung kan..mesti tanggungjawab besar dalam keluarga..nak jage adik2..nak jage mak lagi...dengan keadaan kite yang belum bekerja lagi..lagi lah terase beratnye beban yang ditanggung...berat mate memandang...berat lagi bahu yang memikulnye kan...='(


Hurrmm...Bila dapat berita sedih tu, insan yang paling sedih mesti la Seela kan..ye la...Acid tu kawan yang paling rapat  dengan Seela..aku faham perasaan dia..mlm semalam baru cerita-cerita ngan Seela pasal Arwah ayahnye..sedih sgt2 bile dapat berita pagi tu...aku ngan dak2 kelas ingat nak pegi melawat siang tadi..tapi petang tu ade test jalan raya pulak..so tak dapat nak melawat...aku pulak tak berani nak drive malam..almaklumlah...mate aku ni kurang awas malam2 ni...ceettt!!ayat tak boley bla..kurang awas konon...cakap je la kau tak nampak kan mai..kan senang cerite tu..huhu

Hahhh!!Ni lah acid...hihi..Hensem kan...dengan reben yang bersar gedabak itu..puuiii...hihi

ok lah...sampai sini je la entry kali ni...Kepada acid...aku harap kau banyak2 sabar k...aku tau kau seorang yang kuat dan tabah...Setiap ujian yang diberikan Allah pasti ada hikmah nye..aku harap kau redha dengan pemergian insan tersayang yang bergelar ayah...

Aku tak mampu nak tolong kau dari segi kewangan mahupun harta benda..Namun hanya 1 yang mampu aku lakukan iaitu kirimkan doa untuk arwah ayah kau dan juga doa agar kau sentaiasa tabah dan kuat dalam mengharungi ujian yang diberikan Allah...Salam Takziah dari aku...

Al-Fatihah...

P/S : Thanks sudi bace karangan aku..=)

Thursday, October 20, 2011

4 DiVa Berjimba di Tepi Pantai taPi Tak Tahu ApE ke NamenYe Pantai Tu...

Assalamualaikum...

Hye..Bertemu kembali kita dalam dunia alam maya..yiiihaaa...!! kali ni aku nak story mory kat korang kisah semalam yang baru saje aku lalui...heee....kisahnye bermula macam ni...semalam after kelas...aku ngan housemate aku pown pi la tengok pameran final projek dak2 sem 6 kat dewan platinum...Seriously aku ckp..memang tak seronok final projek sem ni...sebab ape tak seronok???hurrmmm maybe sebab tak ramai kowt...just ade bape booth jer... ye lah dak2 sem 6 sem ni sikit sangat, just ade 2 kelas je..tu yang sikit...produk dorang pown tak banyak sangat...ramai student yang wat research berbanding ngan wat produk... so tak best giler...ingat kan bile datang tengok dorang nyer final projek boley la dapat ilham sikit2 untuk final projek aku sem depan..tapi ape pown tarak..wat penat kaki berjalan je..But!!!nak blame sangat kat dorang pown tak ley jugak..dorang dah wat yang terbaik kowt..ade yang cite sampai tak tido berhari2 semate2 nak ciapkan projek dorang..kesian gak kat dorang kan..nasib aku tak tau lagi sem depan...ahli kumpulan pown aku tak pilih lagi...just ckp2 gitu jerp...entah confirm ke tak..haiishh...tensioan gak bile dok pikir je pasal ni...

So nak di pendekkan cerite, pas pi tengok final projek tu, aku ngan housemate aku pown balik la ruma..masing2 dah mule risau & tension bile fikir pasal final projek..Dak2 poly laen dah dok submit dorang nye projek...tapi ktorang ni...tak tau lagi nak wat projek ape...haaiisshh..bile dah tension mule lah aku nak pi tempat yang boley releasekan tension kan...sampai je rumah...aku teros ajak housemate aku pi kluar cari pantai..pantai mane2 pown tak pe lah..yang penting pantai & tak jaoh dari melake ni hah...tak kan la nak pi sampai pantai kat PD pulakkan...buang tebiat tu namenyew...

So bile dah confirm sape yang nak join, kitorang pown teros lah bersiap...kali ni, ira tak nak join pulak...sakit perot katenyew...so, aku tak kesah la...yang pegi just 4 orang je termasoklah aku...bile dah saip2 bersolek sakan, ktorang pown teros gerak...Nasib baek Seela tau jalan ke pantai yang terdekat...so senang la sikit aku kan...klu tak de seela...haaiisshh tak tau la ape nasib aku..so sepanjang perjalanan, seela yang tunjukkan kan jalan pi pantai tu....Rupe2 nye tak jaoh sangat pown dari bandar melake...huiisshh...best gile tempat dyer...walaupon bukan untuk mandi mande..but ok lah untuk yang suke amek gambar macam kitorang 4 orang ni..suasane kat pantai tu pown tak bising & tak ramai orang..maybe sebab tempat tu belom di bangonkan lagi kowt..aku tengok, banyak giler bangunan yang under construction...

Ni la pantainyer..korang nampak tak Boat tu..haa..tu lah boat 2 alam...boat tu boley jalan kat daratan & juge kat air...tu sebablah kitorang panggil dye boat 2 alam..heee..

Haahh!!! tengok tu...boat tu dah masok dah kat air...best tau naek boat tu...klu tak caye pi la naek...harga dye aku tak tau...sebab aku tak penah naek lagi..tapi tengok macam best je naek boat tu kan..hahaha

Bile dah sampai ape lagi..kitorang pown mule lah dok posing sane, posing sini.. yang banyak posing opkos la aku kan...heee...yang menjadi camera women yang tak berbayar pulak tak laen tak bukan mestilah cik Haya Sehan...huhu..macam2 gaye kitorang posing..betol...klu tak caye..tengok gambar kat bawah ni...

Hahh...ni lah Cik haya..still single lagi ni..sape2 yang nak takle boley la isi borang k...huhu...
Kenape senyuman haya ni macam plastik jerk???ko wat penbedahan pastik ke haya???huhu

Ni pulak juwana..seorang yang paling matang skali dikalangan dak2 ruma aku...huhu
juwana ni aku tak tau status dye ape..jap single, jap tak..haaiishh...bukan sebab dye playgirl...but.....adelah..hanye aku ngan dak2 ruma je tau..heeee=)

Ni pulak pemandu pelancong aku..Seela namenye...korang tak ley la nak try2 ngorat dye..kang ade kang yang kene tembak ngan abang polis nanti..hihihi

Hahhh..yang cun melecun ni mesti la aku kan...hihihi terperasaan pulak..hohoho..
I'am single but not available...hahahaa..boley tak???

Alamak berterbangan pulak kain ni..banyaknyer angin...ahaksss...huihuihui

Lepas puas berposing di tepian batu, kitorang pown gerak lah pi posing kat tepi2 masjid terapong tu...bukan sebab magik k ...ko jangan pulak cakap ade kuase yang "menTerapongkan" masjid tu...itu semua dusta belaka...yang membuatkan masjid tu terapong adalah bile ia dibina di atas air...bile air laot pasang...korang akan nampaklah seolah2 masjid tu terapong atas air.. yang support masjid tu dari bawah mestilah piling, foundation serta tiang2 yang kat bawah tu...hah..amek ko istilah engineering aku bagi..hahaha

wah2...kawaiii nye haya posing....siap angkat kaki segala..

Mari kite TERBANG...!!!huhu..buruk gile aku loncat...yang laen sume loncat tak jadi..hahaha

Huuuaaa!!!terase macam model pulak aku ni..hahaha.. ape salahnyekan perassan untuk sekali sekala...* ehhh...sekali sekale ke??aku rase macam hari2 je aku perasan..hahaha..lantak lah...!

 
3 dare pungutan...Laiii..laiiii...Laiiiii!!!hihhi

Wokeyh...selesai sesi photoshoot kat masjid terapong tu..kitorang pown bergerak ke depan masjid pulak..huhu...klu boley setiap sudut kat masjid tu kitorang nak amek gambar...gile camera la katekan..huhu..sedang asyik kitorang posing gaye merapu + meraban tu...tibe2 je ade untie cine ni tegor aku..klu ckp malay or english ok la jugak kan...boley la aku paham ckt2..ni tak..ade ke ckp cine ngan aku..mane la aku paham..stakat wo ai ni tu boley lah.. yang laen tu haram...tak sempat nak blaja lagi ngan dak2 cine kat skola dulu..yang juwana sebok dok speaking english ngan untie tu...untie tu still ckp chinese jugak..hahh..sudah....haya mule lah ngomong jowo pulak..lagi la dah macam ayam ngan itik dah jadinyer...pening aku..

Untie tu sebok bagi camera kat aku..so aku ingat dye nak mintak tolong aku amek gambar dye...aku pown amek la camera untie tu..bile haya nak keluar bagi laluan kat untie tu ambik gambar, tibe tetibe untie tu tarik tangan haya & juwana...pastu sebok suruh aku amek gambar...rupe2nyer dye dyer nak bergambar ngan kitorang sume..bile siap untie tu ambek gambar kawan2 dyer sume datang..klu sorang, 2  tak pe lah..ni 1 bus kowt yang datang..wahh!!tibe2 terase macam diva pulak kat situ....banyak giler camera..Huahuahuahaaaaa!!(ketawe bongkak)...

Ni mase kitorang dok posing sendiri2 lagi...

Eh ju....jangan pijak rumput tu lah...nanti mati karang rumput tu...cian dyer...kate aku kepade juwana...hahahaa...ayat geli geleman aku...

Cakk....!!cantik tak gambar ni???cantikkan kan....gune camera hp nokia je kowt..hihihi

 
Alolololo...tomeynyer haya & juwana...manjenyer dyer..alololo...hahaha.

Hahhh!!ni la untie yang aku maksodkan tadi tu...cute kan untie ni...huhu

vouge giler untie yang kat belakang tu posing...hoott kau nyah....hohoho..
Lambai2 camera!!!aku pulak tak tau nak tengok camera yang mane 1...terlampau banyak kowtt...hihihihi

Cantik giler pompan cine yang pakai baju pink tu...betol aku tak tipu kau jah...muke dyer soft giler...jeles mak nyah...!!

Habes bergambar ngan untie2 dari negare Cine tadi.. kitorang pown sambong bergambar lagi...memang tujuan utame ke sini adalah untuk amek gambar sebanyak yang boleh...huhu..so ape lagi..memang belambak lah gambar yang aku masokkan dalam entry kali ni..korang tengok lah sampai terkeluar bijik mate korang k..huhu

Ayu kankami berdua...ya aaaauuuuww!!!hihihi

Bile dah ade kat tepi pantai...mestilah kene tulis2 name kat atas pasir pantai kan..hihihi..ooppsss!!!

Semangat giler haya tulis name dye..sampai terangkat2 kaki gitu..hahaa

Superman!!!!ooppss...silap lah...superwoman...... !!ni gare2 nak amek gambar lompat lah ni...sebabkan Tak de DSLR...dah hanya berbekalkan hp sahaje..make gambar yang terhasil jadi macam ni lah...hahaha..comel giler seela....

percubaan kali kedua untuk melompat..hiiaaahhhh!!!

kali ketihga...still tak jadi jugak....try banyak2 kali sampai jadi k...chayok2!!!huhu

percubaan kali ke lapanpulohenam kali agaknyer...hahaha...amek ko...90 darjah ko bagi aku juwana...hahaha..seela pulak kat blakang..tak abes2 ngan superwoman dyer...hahahah!!nak pecah perot ketawe...

Yahhh!!!percubaan yang terakhir...akhirnyer jadi jugak!!yeyyy!!!hahaha....

Lepas penat dok telompat sane, telompat sini...perut pown jadi lapo..so kitorag decide pegi melantak KFC kat Mahkota Prade..After melantak, jalan2 cuci mate jap..n teros balik ke pangkal jalan..mase nak blk ruma...1 musibah pulak melande...kereta aku dihujani taik burung!!!abes kerete aku kotor giler...kurang asam punye burung!!ko berak kan kereta aku ea...banyak gile lah sey taik dye...kebetulan aku pulak parking kereta kat bawah pokok plk mase tu...haaiisshh..aku tembak jugak burung2 tu kang baru tau...pastu goreng...biar tau rase sikit!!..hiisshh..geli la sey...kat cermin depan penih taik...eeeeuuuwwww...!!tak pasal2 kene wat keje part time basoh kereta malam tu...hahahaha

Wokeyh!!!sampai sini je entry kali ni...dah panjang berjele dah aku type..sekarang pown dah kol 4.10 pagi dah..esok aku ade kelas teori struktur kol 9 pagi...habes lah aku...tido dalam kelas la nampaknyer...ok chawww!!!




P/S : Thanks sudi bace karangan aku...=)

Wednesday, October 19, 2011

Silap Rumah Lahhhh!!!

Assalamualaikum....

Hye...kali ni aku nak cecite kat korang pasal kisah yang betul2 bikin malu aku lah...aiiisshhh...walaupon kisah ni dah seminggu dah belalu..but still nak cecite kat korang gak...memang agak dah lapok...but biarlah..do i care...hahaha

Ok...kisah ni bermula pada hari Ahad malam isnin...aku ngan classmate aku, afiqah @  pikamoon pergi lah ke rumah buah hati pengarang jantong aku...aku x jumpe si dia lah...just dok dalam kereta jerp...haa???sebab ape tak jumpe???haaiisshh...mesti lah malu nak jumpe...hahaha...sedang si pikamoon ni dok berbual lah ngan si DIA di belakang kereta aku tu...aku pon mesej la ngan classmate aku, ayu...Dia mintak aku ajar dye nak kire untuk cari load for design beam...

Nak di pendekkan cerite...after si pikamoon berjumpa dengan si DIA... aku pown bergegas lah pergi ke rumah ayu...semangat berkobar2 ni nak ajar ayu wat design...nasib baek lah aku pernah pergi rumah ayu dulu...so ingat sikitlah jalannyer...but rumah je tak bape nak ingat...so bile agak2 dah sampai lorong rumah ayu tu..aku pown parking la kereta aku kat tepi an...dengan yakinnye aku ajak pikamoon pi masok rumah tu...no rumah tu aku tak tau sebab malam...so tak nampak sgt..bile nak masok, si pikamoon ni agak pelik..sebab depan rumah tu tak de motor izi...izi ni housemate ayu, dak kelas aku gak...lagi sekali dengan yakin tahap cipan ni..aku cakap...izi kuar rumah kowt..tu yang tak de motor...pikamoon ni pown caye lah cakap aku kan..bile dah sampai depan pintu pagar tu...kitorang bagi la salam...dok tejerit2 panggil ayu..tapi tak sorang pown yang nyaot..pelik gak aku...bile tak de orang nyaot, aku pown try la call ayu...pikamoon kat sebelah aku memang dah pelik lah kan...dok sebok tanye betol ke ni ruma ayu...so mase aku call tu, orang yang dok dalam rumah tu pown angkat tepan & berdiri kat sliding door tau...aku ingat orang tu ayu lah...so aku suruh lah pikamoon bukak pagar & masok rumah tu...sedang aku syok pi aku tutup pagar..tetibe terdengar pompan jerit....YAAA!!!Sape pulak yang datang ni...aku pown pi la lari tengok pika...muke pika mase tu memang dah terkejut berok giler la kan...orang2 yang kat dalam rumah tu lagi lah tok sah cakap...dah la masing2 pakai baju separe B_G_L...masing2 dah pelik dah mase tuh....yang tak boley bla pika lah...dah la dyer teros pi bukak sliding door ruma budak tu..pastu teros selak langsir...mane lah tak menjerit minah2 yang ade kat dalam ruma tu kan...hahaha...nak menenangkan keadaan..aku pown tanye lah..."ayu ade kat ruma tak???" n than macam tepinge2...rupenyer tak de orang yang name ayu dalam ruma tu..aku iangat dorang tu akak senior yang dok 1 rumah ngan ayu...tapi silap dah...

Aku pown ape lagi..cepat2 call ayu..bile aku call, ayu dok cari aku.."mai kat ne..??kite kat depan rumah ni...kite nampak kereta mai ni..."aku pon terperanjat lah kan..cepat2 lari pi kuar pagar..tinggal si pikamoon kat depan pintu dengan muke yang tebal...bile aku kuar..baru lah nampak ayu dok tunggu kat depan pagar rumah dyer...haaiisshhh...aku cepat2 panggil pika..."hei, pikamoon, kite salah rumah la..maaallluunyerr..."pastu  si pikamoon ni boley pulak beramah mesre ngan pompan2 kat dalam rumah tu...kebetulan kat sebelah rumah pompan tu ruma dak2 laki..habes kitorang kene bahan sebab tersalah rumah...tak pasal2...haaiisshhh..malu giler aku...tu lah terlampau yakin sangat...cian giler kat pikamoon..sebab aku, dye pown tekene tempias...hahaha...

As a conclusion nyer...jangan pergi rumah kawan korang pade waktu malam k..sebab mase tu penglihatan mate korang amatlah terbatas dan tak berape jelas nak tengok rumah kawan korang tu cat colour ape....dan jangan terlalu yakin bile melontarkan jawapan korang sedangkan korang pown tak brape pasti betol ke tak jawapan korang tu...klu tak ikiut nasihat ni...alamatnyerr... jadi macam aku lah nanti...huhu

so...kepade kawan aku Pikamoon...Sory la yer pika...aku tak sengaje giler ..pas ni ko jangan pulak serik nak kuar ngan aku...hahaha...

wokeyh..bubui...=)





P/S: thanks coz sudi bace karangan aku...=)

Tuesday, October 18, 2011

Mulut kata BENCI...Tapi hati tak mampu nak menipu...

Assalamualaikum..

Hye u alls....u all sehat dak???harap2 sehat la gamaknye..heee...mlm ni mood aku bercampor baor..kadang2 sedih, kadang2 nyesal, kadang2 tension, kadang2 frust, haaiiisshhh byk la kadang2 nyer tuh...nak menangis tapi tak mampu...nangis dalam hati je boley tak???heee =")...



Tadikan aku on9 mukebuku..and than secare tak sengaje nyer tertengok gambar ex couple aku...haaiisshhh...sebak pulak jadi nye....dye mcm happy je ngan hidup dye skrg...walaupon aku dah clash ngan dye hampir 3 tahun..tapi perasaan sayang tu masih ade lagi kowt...klu tak de tak kan la sedih an...huurrmm..tak tau nak luahkan kat sape...better simpan sorg2 je kot...nak kongsi ngan kawan2 pown mcm malu la pulak kan...entah la...

Aku rase nyesal sgt2 sebab tak hargai dye dulu...nyesal giler kowt..sampai sekarang aku tak dapat nak maafkan diri aku..aku yang buatkan dye benci yang teramat sgt kat aku...betol lah kate orang...KERANA MULUT BADAN BINASE..tapi dalam kes aku ni...bukan badan aku je yang binase..but hati aku, cinte aku, diri aku pown turut binase...sangat2 la nyesal...klu boleh diputarkan balik mase ni...maybe aku tak kan  cakap yang bukan2 mcm tu kowt...seriously...aku sayang gile kat dye...sayang sgt2...dye la lelaki yang sanggop wat ape saje utk aku...bile aku sedih, dye yang happy an aku...bile aku susah dye mesti jadi orang pertame yang tolong aku..walaupon dye tak mampu..but dye akan usahe sedaye yang boleh..& bile aku keseorangan...dye yang temankan aku..sentiase buat aku tersenyum & happy..



Haiisshhh sedihnye....mungkin ramai yang akan ckp...sudah la tu..kumbang bukan seekor...ramai lagi laki kat luar tu kan...but bagi aku..dye yang paling special dlm hidup aku...dye ajar aku erti kasih sayang yang tulus. dye ajar aku erti pengorbanan dalam percintaan.. dye ajar aku erti kesabaran dalam mengharungi segale cubaan & ujian dari Allah..dyer ajar aku erti kesetiaan & kejujuran dalam perhubungan..macam2 dye ajar aku dalam menempuh alam kedewasaan...aku rindu kan dye sgt2...rase mcm nak pergi jumpe dye..nak peluk dye..nak ckp perkare yang sebenarnye kat dye...ape yang berlaku dulu just tipu je sume tu...bende tuh tak penah terlintas dalam hati aku..tak kan seorang pompan nak lari pi ruma jantan laen kan..walaupon jantan tu BFF dye yang still dok ngan family dyer...malu la ckt oii...aku masih waras lagi, aku masih ade akal lagi..masih tau yang mane buruk, mane baek..but...disebabkan otak aku yang separe matang dulu tu, dan perangai aku yang tak habes2 nak bagi dye jeles....maka hubungan yang 3 tahon dibina musnah macam tu aje..nyesal teramat sgt sampai la ke hari ni..sume tu dah telambat kan..bende dah jadi...dah x de jodoh..(nak sedapkan hati yang dah berkecamok)..


Air mate semakit lebat turun..tak mampu nak type lagi...ok bubye...










P/S :  Thanks sudi bace karangan aku...

Tuesday, October 11, 2011

Assalamualaikum..

Hye...ptg tadi aq try wat ice in 5 second....but tak jadi2 pulak...geram giler lah aku...esok nak try lagi...try sampai la dpt wat ice ni...aku tak kan putus ase...chayok2 mai..heee..klu korg nak try wat tengok r video klip kat bwah ni..pastu try wat ok....sape yang bejaye wat sekali jerp..lu memang terer lah beb..hohoho...

wokeyh la...nak tido..esok kelas kol 9...haaiisshh..mls nak ngadap lecture Geothecnic esok..butt nak wat mcm ne an..tahan je la..klu tak suke kang..x lulus plak aku nnt...bubyee..=)


SELAMAT MENCUBA..=)

Sunday, October 9, 2011

Kenduri Arwah

Assalamualaikum....

Hye....aku baru je balik dari kenduri arwah kawan aku....pas sampai ruma teros laju2 on lappy & update blog...dah lame kowt tak update...tetibe rase rindu plk kat blog sendri....dah la nak wat header tak wat2...kononnyew busy la kan..."busy tahap gabla la an"...sampai 2 hari tak tido nak ciapkan design...pastu bile dlm kelas mule la kepale ni mcm org dok menjahit & maen layang2...tesenggok sane...melayang sini...huhhh...!!ape pown ta boley la...hahaha

Ok..stop pasal tak tido 2 hari tu...sekarang nak cecite pasal kenduri arwah plk...hari ni genap 44 hari arwah fara meninggal....so sad ok....setiap hari, setiap saat aku tak kan lupe kan dyer....walaupon aku rapat ngan dyer time LI (latihan industri) je tapi aku tetap rase mcm dyer ngan aku dah knal lame sgt2...byk giler kenangan aku ngan arwah fara...klu tak disebabkan dye, tak tahu lah aku dok merempat kat mane time kene transfer ke batu pahat ari tu...haaiiisshhh....jase & budi dyer tak kan aku lupe kan sampai aku mati...sayang sgt2 kat arwah...

Mase aku sampai ruma arwah, mak dye teros pelok aku & kwn2 aku yang dtg...sayu betol aku...ye la, aku dah anggap mak dye mcm mak aku kowt...dye yang jage aku time LI dulu kan...so tak sampai hati lah bile tgk mak dye mcm tu....mak dye still tak boleh terime kenyataan lagi...nanges tesedu2 bile tgk aku ngan kwn2 aku dtg..sampaikan aku rase mcm serbe salah plk dtg..ye la di sebabkan aku dtg mak dye jadi teringat blk kat arwah kan...mak mane yang sanggop kehilangan anak...lebih2 lagi bile anaknye pegi dalam keadaan yang menyayat hati...klu sakit tu laen cerite la kan...

Lepas aku sampai jerp...orang yasin tuh dah abes bace yasin dah...so yang sempat bace doa je lah..cian an aku..beria gile nak dtg..skali x sempat pown bace yasin...dtg dah lmbt...mne tak nyew...gerak dari merLEMON ni pukul 5 lebih...dengan aku yang bawak kete mcm ciput cute lagi....memey la sampai mlm an..haha..

Pape pown..alhamdulillah sebab majlis bejalan lancar tanpe kehadiran aku pade permulaan majlis...ceeettt..ckp mcm aku ni org penting sgt je kan..huhu...aku doakan semoge arwah fara & alang tenang di alam sane...
(Kenagan fara ngan kite tak kan kite lupekan sampai bile2 fara...terima kasih sgt2 sebab jadi kawan kite walaupon sekejap...jase dan budi fara kat kite tak dpt kite bls...hanya doa yang dapat kite kirimkan untuk fara....kite sayang sgt2 kat fara....=")
AL_FATIHAH




P/S : thanks coz sudi bace karangan aku..=)






Thursday, September 29, 2011

5 cocok Satay...

Assalamualaikum…

Hye u all’s….kabare???hohoho…aq kat cni sehat lah hendaknyer..walaupon hampir gilo dok memikirkan pasal design...ha...entry kali ni aq nak cecite kat korang pasal last day raye utk tahon ni...huhu...org laen dok update raye time first day raye, second day raye…aq dok update pasal raye pade hari terakhir raye…elok bebenau ler tu kan…Nampak lah ke”busy”an aq sejak masok poly ni kan…huhu…

semalm kat  jabatan aku ade anjurkan jamuan raye(JABATAN KEJURUTERAAN AWAM)…meriah bukan maen lagi yer…..(MERIAH ABES LA KAN)…dek kerane excited telebih…make aq dan housemate aq pown datanglah poly seawal 8 PAGI….huhh….nampaklah excitednyer an..orang len sume dtg kol 9, 10 pagi…haha…bile dah dtg awal…make dudok lah bertafakor dlm kerete tuh selame setengah jam…malu punye pasal nak pegi jabatan sebab tak de orang…hampeh…haha…

Bile dah bosan dok bertafakor dlm kerete tuh..maka kami2 pown decide pegi lah kantin…perot dah memanggil2 suroh di isi ni…aq igt bile dah  dtg awal dapat lah mkn byk2 an…huh.!!rupenyer laen plk yang jadi…

Setelah beberape jam kemudian……

Mohd yusri selaku ketua mafia dalam kelas ktorang pown sampai bersame dengan konco2nyer….dan segere memaklumkan kepade kami yang jamuan start kol 12…ppuuii…m*mp*s tak boley bla la sey….lambat giler start….penat jerk dtg awal2…habis make up I cair yah oiii….sementare menunggu majlis start..make kami bersame konco2 pown bergambar sakan lah di kantin…dengan berbekalkan kamere compact haya sehan dan juge Omar Rudy..make terhasillah gambar2 di bawah ini….walaupon kami2  tak mempunyai kamere DSLR…tak mengape….wat do no je k…itu semua duniawi saje….wahhh!!!ayat tak boley bla la kau mai….padahal jelez bukan maen lagi….huhu





Geng mafia bersame dengan 5 orang gadis ayu...huahua....*ayu lah sgt an...

Majlis pown bermula….

Majlis start awal skt yerk..kol 11 dah start…nsb baek tak pkl 12…klu tak…jenoh la nak menunggu nyer nyah oiii…tujuan utame bile majlis dah start adalah nak mkn byk2…sebanyak yang boley….(mak ai..pelahap kau mai)….uuhhuuiiii…tak sabar rasenyeww nak mkn…bile majlis start igt an dah boley mkn twos…rupe2 nyer kene tgk lecture & student mane game tah pape tu…haaaiisshh..orang dah haos+lapar gile nih….dyer boley plak nak maen game…dah la panas…-_-“

Akibat tak tahan menunggu..maka aq ngan classmate aq pown lepak lah minum2 kat kantin…pas minum2 kat kantin, aq di maklumkan oleh si DIA yang kami2 dah boley amek mknan…yahhoooo!!!!dah boley mkn.dengan sepantas kilat kami pown teros menuju ke jabatan utk mengambil makanan…zzzaasss!!
Mule2 ktorang satay…alahai…sorg 5 btg je ke…haaiisshh..mane la cukup….igt an xde makanan laen…bile dah abes makan satay…ade lecture bagitau ktorg yang ade makan lain selain satay…wah2…!!ktorang pown teros pegi ke tempat yang di maksodkan…bile sampai jerp…tgk makanan ade lagi..tapi tapeware plk habes..so tak dpt lah ktorg melantak byk2..just satay jerp…luluh hati ini tau..hajat nak makan byk tak kesampaian….sedih bukan kemain lagi…huuuuhuu T_T”

Bile tujuan utame tak kesampaian…maka tujuan kedua pula cuba di penuhi..huhu…apekah tujuan kedua itu??huhu…tungguuuu…..tgk dulu gambar2 di bawah ini….dah tak mampu lagi nak menaip ni…orang kate gamba ni dapat menceritekan segale2 nyew kan…(alah….ckp je lah kau dah kehabisan idea mai….kan  senang….nak madah berhelah plk..)..haha

bersame abg2 mafia...kali ni dah bertambah ahli yerp...
dari kanan...ijat,shah,acid ct yusri,najib@tomok,payed.
2 dari kiri....naem @ si khering & omar rudy....hohoho

Gambar kami berlima tak boley tinggal ea...wajib!!!huhuh

alahai...santeq2nyew gadis2 DKA5B ni....bile dah bergaye kalah budak HOTCAT(hotel & catering)...jangan jelez nyah...huhu

dose byk sgt....so cepat2 lah mintak maap sebelum terlambat...kepade yang tak sedau2 diri tu..wat2 sedau lah yerp....khas ditujukan kepade si p_nd_k....tetttt..!!!


Macam tak caye aq boley posing sampai mcm ni skali..panjat gugurl...hahaha..

leha tergode ngan panjang ke???

eh...eh...semak plk orang kat blakang tu...mencacatkan suasane yang indah tol..hahaha

Tredmark tak boley tinggal erk...weeeee ^^

Bersame senior aq yang paling gilerrr..klu dah jumpe ngan mamat ni, alamat kegilaan pale otak masing2 tak dapat nak di sembunyikan lagi...


alololo...comeynyew awek udin ni....cian ikin, udin x dapat join skaki...almaklumlah...dah jadi insan terpilih lah katekan...~~~hahaha

BFF time kat teknik kote...wah2...ciap wat love2 lagi...tomeynyewww.....wawan ni dah macam adeq aku dah aq wat...huhu

bersame si DIA...heeee..tetibe malu plk...huhu *wink..wink...




p/s: thanks sudi bace karangan aku...=)