I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, December 22, 2010

Bile Hati Dah Rindu~~~


ASSALAMUALAIKUM.....


Hye kwn2 sume... korg sihat ta??? aq kat cni ta bape na sihat lah.. na taw nape????huhu....meh aq gtaw penyakit yang sedang aq hadapi skrg nih... doktor kate penyakit nih ta boley di ubati melainkan aq jumpe dgn.....ttteetttttt....haha... siapakah tettt itu???mengapakah ttteeeeeetttttt... bkn ttuuuuuttttt......huhu..cube lah teke????hihi.... ok lah... bia aq berterus terang.. korg ta pyh lah besusah payah memerah otak korg na teke ok...............


#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Aq telah dijangkiti penyakitttttt.............................. RINDU...KANGEN....MISS & sewaktu dgnnyer lah.. huhu...wat suspender jerk kan aq nih.. haha... aq bukan rindu kat boypren, balak, pakwe or ape2 jelah ok.....tuh sume blakang cite... ta baek pk yang bukan taw....hehe..aq rindu kat kengkawan aq lah.. kat kwn2 kelas aq, kat housemate aq, kat kwn2 skolah & sume lah yang bername KAWAN...hehe...yang paling aq rindu adalah kat housemate aq lah kan....RINDU GILE KAT HAYA, PIZA, IERA, JUWANA & SEELA....tapi blom jadik gile lagi lah...haha...


Dah lame ta mkn maggi same2..masak same2... tido same2...mkn same2.... ngumpat same2... gossip same.. ta tido coz wat assignment same2... maen same2...n sume same2 lah... rindu lah gile beb... lambatnyer na abes LI nih....agk2 dorg rindu kat aq ta erk???huhu.. soalan cepu cepok gangse yerk disitu.. haha....


Aq cyg kat dorg sume... dorg lah kwn aq yang paling baek & the best lah... time susah senang dorg mesti ade dismping aq.. cyg ketat2 kat dorg... org kate susah na dpt kwn yang baek.. lagi2 bile kite dlm kesusahan kan.. aq mmg ta nafikan lah kan.. mmg betol.. time kite senang ramai yang na jadik kwn kite.. ramai yang nak nyendeng2 ngan kite...tapi bile kite susah.. tade yang na ngan kite...sume lari tah ke mane.. g lubang kubo agk nyer.. haha.. jht btol mulot aq nih an.. iiiisshhhh....(mai...tabaek ckp mcm tuh..pok kang)huhu...alhamdulillah.. aq besyukur sgt2 pada ILAHI coz temukan aq ngan mereke2 ini... jom aq kenalkan housemate aq kat kowg k.. hihi




ok... 1 persatu aq kenalkan ok.. jgn risau.. huhu.. yang kat depan skali nih.. name dyer nurul nazirah.. aq pggil iera jerk.. iera... buang jerk ok.. haha
(Bile kami dah berjumpe dgn cik kamera.. mmg beginilah jadiknyer...huhu)


2. yang kat blakang iera tuh pulok Noor Haya'a... jgn tetinggal sebut aaa kat blakangnyer tu ok... nnt dyer pelangkong, aq ta taw.. haha.. aq pggil dyer haya...
(ok kengkawan sume.. cepat belator na masok ruma ok.. ikut giliran masing2... jgn belebot.. nnt mak pukull...hehe)


3. Yang kat sebelah tepi.. yang pakai tudung klabu.. yang kat hujung... (bape byk yang daaaaaaa..haha)...ok lah.. yang tuh name nyer Juwana Haswani...panggil juwana... jgn pggl ju.. mak geli nyah.. haha...
(b4 masok rumah.. kene lah posing duluuu.. baeekkk punya...haha)


4. Yang pakai baju hitam tuh pulak name nyer Noor Asilah... pgl saje seela....jgn cube2 na ngorat dyer... nnt kene tembak.. pakwe dyer polis taw.. jgn maen2..hikhik..
(bile dah masok ruma....dah ta bole kuar lagi... nnt kene tido kat luar...padan muke...hukhuk)



5. Yang kat tengah2 pakai tudung pink tu plk name nyer Hafizah...name manjenyer pija...
(padan muke dah ta boley kuar ruma lagi.. hang dok lah kat dlm tuh.."mak dah bebel, ta boley na wat pe lah nyah oooiii...")



Lastly...aq cyg korg cgt2... jgn lupe kan aq ok..kalau aq ade wat slh ker, tekasar bahase ker, ade wat korg sakit aty,tesinggung ngan prangai aq ker, or yang sewaktu dengan nyer.. aq minta maap..mintak ampun ok.. halalkan segale2nyer...(cehhh mcm na raye plk erk..huhu)...pape pown korg lah kwn aq smpai bile2.. love u damn much lah... hehe..

bubyeee..=)

Tuesday, December 21, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN / JOM Kenal Miss Mai


ASSALAMUALAIKUM...=)


Hye kwn2 ku semua...JOM LAH KITE BERKENALAN...hehe=) sebenarnye arini aq na tulis psl kisah hidup aq.. tapi ta jadi pulak..na taw sebab ape??huhu.. tentulah sebab nak join SEGMEN JOM BERKENALAN yang dianjurkan oleh cikgu akim kite nih.. hehe...mase lawat blog cik tom tadi tibe tetibe jerk aq jatoh hati plak ngan segmen nih.. ceewaahh.. hehe.. ok lah... jom lah join segmen nih.. nak taw syarat2 nyer... jom kite terjah...=)

Cara nak join segmen ni cukup mudah..Jom tengok syarat2nya~
1)Buat Entry bertajuk"SEGMEN JOM BERKENALAN"
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni~


3)Jawab 7 soalan berikut:
-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit
-Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?


4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..
5)Linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh
6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~

ok korg dah tgk syarat2 nyer kan..ape lagi jom lah join...=)


aq na jawab soalan2 tu dulu..yyeeyyhhh!!Excited sgt nih taw...

::Apakah status anda
::: Atooii... Na jwb status nih lah yang segan nih...huhu.. ok lah status aq masih single but not available taw.. hehe..masih bujang tratan tang lagi ok...huhu =)

::Ceritakan tentang diri anda
:::Name diberi NUR MAIZATUL ADHA BINTI MU'ALIS..panjang kan.. disebabkan name aq yang panjang nih lah.. mcm2 orang panggil aq.. ade yang panggil mai, maiza,zatul,adha, along & mcm2 lagi lah.. aq pown ta igt.. haha..ta kesah lah ape orang na panggil yang penting dorg happy...umor aq 19 tahun untuk tahun ni lah.. tahon depan aq ta taw.. huhu..(wat2 ta taw coz ta nak ngaku dah tue.. hehe) aq ade 3 org adik beradik dan aq yang first.. sebab tu lah ade yang pangiil aq along.. adik bradik aq sume perempuan.. ta derk yang laki2 ok.. hehe.. aq masih menuntut di POLITEKNIK Merlimau Melaka.. amek Diploma kejuruteraan awam...ok.. cite2 aq pulak sebenarnye na jadik ENGINEER..tapi orang ckp pompan nih susa na jadik engineer.. pesaing laki2 sgt lah ramai.. so peluangnye sangat nipis.. betol ke?? aq pown ta taw..ta kesah lah org na ckp ape.. yang aq taw aq mmg na sgt jadik engineer.. hehe..

:: Ceritakan tentang Blog anda
::: Sebenarnye aq buat blog ni untuk suke2 jerk.. tempat aq na kongsi cerita tentang kisah hidop aq... blog ni baru jerk ditubuhkan.. kire2 8 bulan yang lampau..haha.. tapi baru bergiat aktif ketika bulan 11 ari tu.. masih perlu byk belajar lagi utk upgrade blog ni supaye jadik blog yang hebat mcm korg sume...hehe...cikgu akim suroh buat promosi lah.. huhu.. LAI LAI LAI....DTG LAH LAWAT BLOG AQ OK.. SKALI DTG DPT TGK AWEK CUN YANG ADE KAT SIDE SEBELAH TUH.. 2 KALI DTG MANE TAW DPT ORG NYER PULOK..3 KALI DTG.. LUU PIKIR LAH SENDRI.. haha....=p

:: Apa pandangan anda tentang dunia blog?
::: bagi pendapat aq dunie blog ni ade mcm2 ragam... ade yang yang buat blog utk dptkan keuntungan, ade yang buat untuk sharekan ilmu yang penuh di dade nih utk kwn2, ade yang buat untuk kongsi cerite & mcm lah lah..pape pown memang best coz kite dpt bekenalan dengan ramai orang dan kite jugak boleh blaja mcm2 dlm blog ni...ia penuh berwarne warni.. kalah warne pelangi.. hihi..

:: Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
::: aq nih ta derk lah otai sgt an na bagi nasihat2 nih...hehe... pape pown.. kpd kwn2 yang baru na berblog, berblog lah dgn ikhlas, bak kate abg aizul marcello = tulis blog pakai hati...~~...jgn putus ase ok..hehe

:: Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
::: aq rase ta derk yang unik kowt.. haha... pape pown korang lah yang menentukan same ade blog aq nih unik ke ta.. hehe

:: Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
::: aq akan tulis blog sampai bile2..hehe..selagi hayat di kandong badan...akan ku paksa diri ini utk menulis blog.. ahakksss... haha..aq harap ramai yang sudi bekawan ngan aq n jadik follower aq.. dan aq harap jugak blog aq nih akan dikenali ramai satu hari nnt.. hehe..

4 orang yang aq na tag adalah...jeng..jeng..jeng...hehe

Saturday, December 18, 2010

MENGULOR TIME....~~

ASSALAMUALAIKUM...


Hye kwn sume... kowg dah tgk tajok kat atas tuh pown kowg dah taw an... huhu.. aq bukan mengulor cari ular ok....aq just mengulor update blog jerk.. haha.. ta baek taw tuduh yang bukan2.. dose taw.. nnt tuhan mara.. haha..


ok lah.. aq skrg nih bosan sgt2 kat opis... kak aween, kak wani n kak nurul sume cuti.. tinggal lah aq berdua dgn kak yati di dalam opis yang chanteq ni.. hmm... chanteq kerrrr....??? 1 persoalan yang ta bole na jwb.. hahaha...... kak yati pulok skrg nih dok tepekik telolong kat dalam blik dyer.... bosan gak kowt.. haha.. jgn lah dyer kuar dr blik dyer tuh.. kang klu nmpk aq on9 kang mati aq... hehehe...


aq na upload gambau pown aq ta derk gmb.. pendrive aq skrg suci murni.. ade dokumen yang kene wat kat opis ni jerk.. huhu.. bukan aq ta mo masok kan gambo dalam pendrive tuh.. kdg2 staf2 kat cini pinjam pendrive aq.... klu pinjam skjp ta pe lah....nih ta.. dah pinjam esok baru dowg pulang.. kdg2 aq lupe na amek dr dorg.. so na slmt, aq ta save lah yang bukan2 dlm pendrive aq tuh... hehe...


last but not least ....skrg dah kol 11.25... jap g kol 12.. horreeeyyy.. dah na balik.. ta saba nyer...huhu... ari ni aq na balik ruma aq kat permas.. yyiiipppiiiii... rindunyer... cceehhh.. mcm dah 10 tahon ta balik kan.. hahaha... padahal baru 2 minggu... yang tabestnyer.. aq balik sowg2.. drive sendri.. mst bosan.. berteman kan radio je lah nmpaknyer.. huhu.. ok lah... klu ade mase, aq update lagi.. k bubye.... =)

Thursday, December 16, 2010

Ragam Practical...


ASSALAMUALAIKUM...
Hyeeee.......dah lame an aq ta update blog nih.. huhu.. sowy lah yerk..huhu... pejam celik – pejam celik dah 2 minggu lebey aq praktikel kat Syarikat Hanidah Fazilah Sdn Bhd nih.. mcm ta caye jerk an.. haha...meh cini aq cite kat kowg mase first day aq start praktikel...huhu~
Hari Pertame...(isnin bersamaan 29 Nov 2010)Cheewaaahhh...mcm berite plak...huhu..ok kite continue...
First day aq menjejakkan kaki di pejabat Hamidah Fazilah dengan perasaan berkobar2.... ceeewwaaahhhh.... berkobar2 abes.. ta taw pale lutut nih mengigil mcm na tecabot... hahaha... aq punye lah takot sampai ta boley tido mlm taw.. haha... TEPAT jam 8.30 pagi.. aq pown begerak lah menaiki tangge satu persatu.. bile aq bukak pintu jerk.. JENG..JENG..JENG....!!KEBABOMMMM.. Aikkkk...apsal aq tgk pejabat kosong jerk ni???aq tesalah masok opis ke nih.. aq pown turun lah balik an... mane la taw.. tesalah masok ke an.. excited sgt.. haha.. bile aq tgk kat bawah.. betol lah nih...aq naek balek.. dgn sopan santon aq bagi slam.. ASSALAMUALAIKUM... (kontrol ayu)...kantoi~~~tibe2 jerk ade sorg pakcik nih jwb... aq pown tanyer la an.. rupe2 nyer aq tesalah masok opis daaaa.. aq g masok bahagian kewangan plak.. uhuuuii... malunyer... haha... n than pakcik tu pown bwk la aq g opis yang betol n yang sebenar2nyer... huhu... bedebar2 gile vavi lah time tuh...huhu..after aq daftar ngan penyelia aq En.Osman Kamruddin, aq pown dikenalkan dgn staf2 kat opis tuh.. staf yang ade, tader lah byk mane lah an.. ade lah dalam 4 orang... na aq knl kan kerr????aaappeee???kowg na kenal gak ??? Ok lah.. aq kenal kan....
1. Kak yati...(PA kpd bos aq)
2. Kak Wani...( teknikal assistant 1)
3. Kak Awin ...(kerani tapak)
4. Kak nurul...(teknikal assistant 2)
Sepanjang aq dok kat opis tuh aq diajar untuk fotostat, call sky net n fax.. almaklom lah.. aq mane lah geti wat keje2 tuh sume... kat poli,cikgu ta ajar wat bende2 tuh.. sume tuh org kedai4sen yang wat...haha... tesedak aunty tuh.. haha...sowy yerrkk... itu lah kje yang aq kne wat ms kat opis... pastuh.. bile dah wt sume tuh, aq disuruh untuk blaja PQP atau pown PROJECT QUALITY PLAN...tebal buku tuh ta yah ckp lah an.. aq bc sampai muntah ijau... last2 satu hape pown aq ta ohm.. sume dlm bi..haha...mengong sey...aq ta mau cite panjang lah.. kowg tgk lah gmb2 2 sndri... huhu



ok.. ni lah PQP yang aq ckp kan tadi..
tebal tau.. klu ta caye.. kowg tgk gmb kat bwh ni..


Tebal kan.... fenin lalat, muntah ijau, meroyan n mcm2 lagi aq diwat nyer taw...
atoooiiii....



Nih pulak pelan yang ade kat dlm buku PQP tuh... naek juling aq na membace nyer.. dah lah kecik.. ta phm pulak tuh.. atoooiiiii...~~


Yang nih pulok reka bentuk dewan serbaguna kat UTHM batu pahat...
same gak yang kat atas tuh.. cume pandangan jerk yang laen.. yang kat atas td tu pandangan top, yang ni plk pandangan depan n sisi...
cantek kan.. harge untuk wat dewan ni RM 30 555 000.00...btol... aq ta tipu... sume ade tetulis dlm buku PQP nih...

Last but not least...
nnt klu aq sempat, aq update lagi....

bubye...=)

Sunday, November 28, 2010

Zaman PRAKTIKEL kini menerjah hidupku.......


Assalamualaikum...
Hye...Dah lame rasenyer ta wat entry..Hehe..Sowy lah yerkk...
Bile bace title kat ats tuh mst kowg dah taw an...wat pengetahuan kowg sume, lps nih aq dah na kene pegi praktikel dah... ade orang ckp kat aq, praktikel nih best...tah la erk... aq pown ta taw... kowg rase best ta???



Haaa....yang kat atas nih, pete tempat praktikel aq... kowg nampak ta yang ade tande merah tu>>???? haaa...nmpak ta??nmpak ta????? klu ta nampak....maknenyerrrrrrrrrrrrrr........................ dah rabun lah tuh... haa...ape lagi copet2 lah g check mate....pastu wat lah crmin mate , klu na nampak cntik ckt, wat lah contek lens...kadai crmin mate byk....ade kat Giant, Angsana, City Square, Carefour n mcm2 lah...hihi...eh aq nih na cite psl kedai cermin mate ke psl praktikel aq nih.. hehe.. melewe lewe plak...ok lah, bebalik pade cerite asal aq td...

Kowg tgk yang ade tande merah tu, tu lah tempat praktikel aq... tempat praktikel aq taw... bukan kedai check mate.. salah tu.....huhu... Tempat praktikel aq tuh name nyer syarikat Hamidah Fazilah Sdn.Bhd.... syarikat tuh teletak kat Mutiara Rini... taw ta Mutiara Rini kat mane????haaa???...ta taw....ok lah cini aq gtaw kowg.. Mutiara Rini ni dekat dgn Taman U.. kirenyer area2 skudai jugak lah...

Aq start praktikel 29 november nih...ape??kowg ckp lame lagi???lame ape nyer.. esok dah start dah taw... bile mengenangkan na praktikel nih.. kecut betol pewot aq nih... takot gilerrrr.... mcm2 penyakitlah dtg... sakit perotlah,cirit birit lah,sengungut lah... eh silap.. senggugut..hehe...tgk lah.. ayat pown dah slh2 taw.. ni effect na g praktikel lah nih... ceh.. (smer na slhkan praktikel erk)..haha

Tapi memang btol lah.. aq tkt taw... lagi2 bile na kje an.. aq mne lah penah keje.. stakat tlg2 pakcik aq kat restoran tuh penah lah..Nnt na kne bedikari sendri.. tade kwn2 na tlg..tade lecturer.....smernyer sendri taw... (ceh..time lecturer ade,kutok2..nah..hamek ko!!). aigooo... risau btol aq...


Tadi, aq baru jerk lepas siap2 kan document2 na g Praktikel..atau dengan kate laennyer LI (LATIHAN INDUSTRI).. aq ngah cube na lukis pete yang ade kat atas tuh...tapi mcm len jerk jadinyer....aq nih dah la ta pandai sgt lukis.. klu swoh lukis org lidi tuh boley lah.. ni na swoh lukis pete.. alamat lain lah jadik nyer...hihi... tapi pape hal pown, aq tetap berusehe melukisnye taw...esok na sambong lagi.... harap2 lecturer aq tuh phm lah yerk ape yang aq lukis tuh...hehehe.. jgn plak nnt ckp sesat plak na cari tempat LI aq nih.. mati lah aq nnt.. hahaha..

Nnt bile na g LI aq kene lah behijrah ke rumah pakcik aq.. na taw nape??? hmm.. mst lah tmpt LI aq jaoh dari ruma an...klu dekat ta kan lah aq na susa payah na berhijrah an..buang tebiat tuh namenyer... huhu..(ayat ta boley bla "behijrah") haha...mst kowg sume pelik an nape aq g LI jaoh dr ruma aq an...

Hmm...ekceli..aq dpt byk tawaran LI...tp sumernye kerajaan..JKR, MAJLIS dgn 1 lg syarikat swasta kat Jhr Jaye...mule2 aq na g JKR..sbb JKR nih tmpi LI yang first aq dpt.. gembire ta tekate time aq dpt taw aq lah owg terakhir JKR terime... Dunia nih bagai ana yang punya......HAHAHA... mane ta nyer.. kwn2 aq ramai yang da dpt tmpt LI..aq ni msh ta dpt2 lg.. risau lah aq... tapi bile dah discuss ngan ayah aq, ayah aq ckp tade kenderaan plak.. so na wat mcm ne..dgn berat hati aq tepakse lah tolak..majlis pown same gak...sume nye mslah ngan kenderaan..hmm =(.. syarikat kat Jhr Jaye nih plak laen plak mslah nye... aq nak sgt2 taw g kat syarikat ni.. dye pown dah trime aq..siap gtaw elaun lg taw.. aq ta tanye pown.. dye yg gtaw aq... jgn slh an aq ea..hehe..tapi disebab an pihak poli ta dpt surat pengesahan dr syarikat nih, tepakse jgk lah aq tolak...lame gile aq tggu...tp mybe dah tade rezki kowt...tah lah.. rase mcm ta puas aty pown ade gak... isshhh!!geram...geram...so na ta na aq tepakse lah g syarikat LI yang kat skudai ni.. igt an klu dah dpt kat Jhr jaye ni, ta lah na susah an pakcik aq.. aq g LI pown ayah yang anta..tp bile da jadi mcm nih tepakse lah aq tmpang ruma dyer..ishh..susa an pakcik aq lg.. sowy yerk cik mat...kite ta sengaje...=,="~~




Haaa....Ni la poli aq... chanteq ta??chateq ta???hehe..
bubye poli.. sem 5 kite jumpe lagi yerk...



Bubye housemate ku yang ku sayangi...
Doakan aq bejaye ms LI ni serte kuat n tabah yerk...
rindu kowg sgt2...=)



Kepada kwn2 sekelas aq.. aq doakan agar kowg sume happy n sucses mase LI nnt..Aaamin..
sem 5 nnt kite jmp lg yerk.. jgn lupe doakan aq jgk taw...
cepat tadah tgn cepat.. doa skrg!!ta doakan, aq majok nnt.. hehe.. kejamkan.. kejamkan...huhu


Ok lah..Last but not least..
Aq harap, aq dpt wat yang tebaek ms LI nnt.kowg sumer doakan aq sucses ea..

bye..bye...=)
salam.......


JOM KITE JOGET SAME!!!=)
video

Wednesday, November 24, 2010

Balik KamponG...!!!


Assalamualaikum..=) Entry kali nih nak habaq mai pasai................................................... jeng jeng jeng....na balik kampong tanam jagong... hohoho tade lah sampai nak tanam jagong kan.. Nak tanam kat mane plak jagong2 tuh... bukan ade tanah pown.. kang klu tanam sepah2 kang kne saman ngan pak cik misai plak(polis) ... hihihihi...




Haaaa...kowg mesti taw an bangunan td tu an..haa???ta taw... aigooo.... mcm ne nih.. orang Malaysia kok gak taw nih bangunan apa???ok lah.. meh cni cikgu mai nak gtaw nih.. nih lah bangunan Afamosa... bangunan nih ade kat negeri mlake je taw.... klu korg na taw lebih lanjut lg.. korg pi lah selak bku sejarah sane.. klu mls sgt.. dtg lah mlake....gerenti kowg akan taw punyer.....hehehehe

Uhuuuiii.... cik mai oi... menyempang plak die nih.. "nak cite psl bangunan ke atau nak cite psl blk kampng???"............. alamak suare ape tuh.. kan dah kne sound suda...... hehehehe...sowy...(=.=")
Ok lah..bebalik pade agenda kite pd hari nih... huhuhu... mcm chairperson la plak...hihihi.. mesti kowg sume pelik an.. tibe tetibe jerk aq ltk gmb bangunan Afamosa td tuh......an..an... aq na bagi tau kowg, sebenarnyer aq skrg belajar kat negeri Melake... na taw kat mane??? hihihi..
Aq balaja kat Politeknik Merlimau...ape??? ta taw poli aq nih kat ne..?? kat merlimau lah.. dkt2 ngan Jasin tuh.. klu ta taw jgk.. wat2 taw saja lah yerk.. klu x hang pi lah search kat google.. cik google sedia membantu.. hehehehe =)

Memandangkan exam dah abes.. kini tibe lah masenyer tok aq mengangkot barang2 aq bwk blk rumah... yiippiiiii......nak balik!!! ta saba giler.. setelah 2 bulan ta balik... akhirnyer.. blik jugak..huhuhu...(balik rumah nih mcm balik kampong jgk lan an)...hehehe.. ktowg abes exam ari khamis pg taw.. Tp aq balik hari sabtu... ayah aq dpt cuti ari sabtu, tepakse lah blk ari sabtu.. budak2 ruma sume balik hari jumaat.. tinggal aq ngan Seela jerk.. cedey shiottt kne tinggal....tp naseb baek lah ade kak Nurul.. ta lah bosan sgt....Kowg mst tetanye2 sape plak lah kak nurul nih an... meh aq nak kenaikan... kak nurul nih akak kepada iera..housemate aq tuh.. dyer ade exam muet ari sabtu tuh yg tompang kat rume swe aq...

Hmm..... mcm dah panjang sgt jerk aq citer..(padahal da taderk idea)...huhu..ok lah.. jom tgk gmb2 terakhir aq kat melake.. akceli tade pown bergambau ngan bangunan2 bersejarah kat melake pown.. bgambau ngan kete jerk banyak... ta kesah lah.. janji kat melake...heheheh...pas nih 6 bulan dah, aq ta jejak at melake lg..bukan ta sudi...tp ade tanggongjwb yang nak kne dilaksanakan kat jb nih.. ceh... ayat mcm ape jerk.. kan sonang cite ckp nak kne g praktikel... adoiiii...hehehehe...



Nih adeq aq yang last... kowg tgk lah tuh kat blakang adeq aq nih.. tuh sumer brg2 aq... tuh blom sumer lg tuh.. suku pown ta sampai lg taw... aq swoh ayah aq bwk lori.. tp lori ta dpt na sewe plak... atenyer tayar pancit... ~~ alah.. alasan jerk tuh... Navara pown ok jgk lah.. janji muat nak sumbat barang2 aq tuh.. huhuhu..



Gadis litar suda mari.. hohoho..... melaram plak kak nam 2 eko nih... ta buley jadi nih.....




Beli lah Nissan Navara... percayalah ia akan mengubah hidup anda... hoho...




Aq pown nak jugak begambau ngan kete besau nih...hehehe
pas nih dah na kne pulang blik nih.. bile lg na melaram klu bukan skrg...hohoho..

ok last but not least...thanks 2 bos ayah saye coz bagi pinjam kereta yang gempak nih... (kereta idaman kalbu tuh...)..hihihi.. nnt tunggu lah aq jadi engineer 1 hari nnt.. akan ku beli kereta sebesau ini...hihii..bubye...=)



Tuesday, November 23, 2010

adope photoshop CS2




Assalamualaikum... :)
Arini fun sgt2... nak taw kenape??? hmmm.. teke lah..tekelah...huhuhu
ayat mcm hape jerk... hahahaha..
ok lah... nak habaq mai nih.. dengarlah wahai org kampong sumerrr......!!!
Aq dah pandai gune adope photoshop CS2...!!! pas nih buleh lah edit2 gamba bagi cunn ckit.. huhuhu
"Alahai...baru pandai gne photoshop dah blagak, bising 1 kampong"..mst kowg pk mcm tuh an..hahaha ta kesah lah kowg na pk ape pown.. yg pnting aq happy.. huhuu...
Jom kiter terjah gmb yg aq dah edit nih...=)





Ni sume Housemate aq... rindu cgt2 kat kowg sumer....

Saturday, June 12, 2010

ni bestfriend aq ms kat poli..
name dy asilah.....
aq syg kat dye..ktowg dah mcm adik beradik..
setiap kali ade prob ktorg mst share same2...
pegi mane2 mst same.. mkn, g kls, wat assignment, n mcm2 lg lah...wlupon siela dok kat blok laen tp aq x pnh lpekan dye...
tp skrg nih ktorg dh x rpt lg.. ade slh phm skt... aq bkn nak pinggir an dye.. tp kdg2 bile byk sgt bende yg kite perlu pk mst kte ade tlupe seuatu pkre jgk kan...
yela mmg slh aq coz lmbt nak bgtaw dye psl nak g cari ruma sewe...sampaikan dye dpt taw dr org laen sblm sempat aq nak ajk dye..i'm sorry ok... x sengaje lah.. jgn lah terasee sgt..
bkn aq sengaje x mo gtaw dye... ='(

hmmm....aq dh gtaw dye pkre sebenar.. tp dyer mcm kecik aty ngan aq... mcm ne nih.. risaw aq...

Saturday, May 22, 2010

Kehidupanku


assalamualaikum... hye semua....
Name aq maizatul... korg semua boley panggil aq mai, zatul, adha, maiza n suke aty kowg lah.. aq br jerk join wat blog ni..aq wat blog ni pon coz nak kongsikan semua cerita tentang diri aq kat korang semua...:)