I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, November 28, 2010

Zaman PRAKTIKEL kini menerjah hidupku.......


Assalamualaikum...
Hye...Dah lame rasenyer ta wat entry..Hehe..Sowy lah yerkk...
Bile bace title kat ats tuh mst kowg dah taw an...wat pengetahuan kowg sume, lps nih aq dah na kene pegi praktikel dah... ade orang ckp kat aq, praktikel nih best...tah la erk... aq pown ta taw... kowg rase best ta???



Haaa....yang kat atas nih, pete tempat praktikel aq... kowg nampak ta yang ade tande merah tu>>???? haaa...nmpak ta??nmpak ta????? klu ta nampak....maknenyerrrrrrrrrrrrrr........................ dah rabun lah tuh... haa...ape lagi copet2 lah g check mate....pastu wat lah crmin mate , klu na nampak cntik ckt, wat lah contek lens...kadai crmin mate byk....ade kat Giant, Angsana, City Square, Carefour n mcm2 lah...hihi...eh aq nih na cite psl kedai cermin mate ke psl praktikel aq nih.. hehe.. melewe lewe plak...ok lah, bebalik pade cerite asal aq td...

Kowg tgk yang ade tande merah tu, tu lah tempat praktikel aq... tempat praktikel aq taw... bukan kedai check mate.. salah tu.....huhu... Tempat praktikel aq tuh name nyer syarikat Hamidah Fazilah Sdn.Bhd.... syarikat tuh teletak kat Mutiara Rini... taw ta Mutiara Rini kat mane????haaa???...ta taw....ok lah cini aq gtaw kowg.. Mutiara Rini ni dekat dgn Taman U.. kirenyer area2 skudai jugak lah...

Aq start praktikel 29 november nih...ape??kowg ckp lame lagi???lame ape nyer.. esok dah start dah taw... bile mengenangkan na praktikel nih.. kecut betol pewot aq nih... takot gilerrrr.... mcm2 penyakitlah dtg... sakit perotlah,cirit birit lah,sengungut lah... eh silap.. senggugut..hehe...tgk lah.. ayat pown dah slh2 taw.. ni effect na g praktikel lah nih... ceh.. (smer na slhkan praktikel erk)..haha

Tapi memang btol lah.. aq tkt taw... lagi2 bile na kje an.. aq mne lah penah keje.. stakat tlg2 pakcik aq kat restoran tuh penah lah..Nnt na kne bedikari sendri.. tade kwn2 na tlg..tade lecturer.....smernyer sendri taw... (ceh..time lecturer ade,kutok2..nah..hamek ko!!). aigooo... risau btol aq...


Tadi, aq baru jerk lepas siap2 kan document2 na g Praktikel..atau dengan kate laennyer LI (LATIHAN INDUSTRI).. aq ngah cube na lukis pete yang ade kat atas tuh...tapi mcm len jerk jadinyer....aq nih dah la ta pandai sgt lukis.. klu swoh lukis org lidi tuh boley lah.. ni na swoh lukis pete.. alamat lain lah jadik nyer...hihi... tapi pape hal pown, aq tetap berusehe melukisnye taw...esok na sambong lagi.... harap2 lecturer aq tuh phm lah yerk ape yang aq lukis tuh...hehehe.. jgn plak nnt ckp sesat plak na cari tempat LI aq nih.. mati lah aq nnt.. hahaha..

Nnt bile na g LI aq kene lah behijrah ke rumah pakcik aq.. na taw nape??? hmm.. mst lah tmpt LI aq jaoh dari ruma an...klu dekat ta kan lah aq na susa payah na berhijrah an..buang tebiat tuh namenyer... huhu..(ayat ta boley bla "behijrah") haha...mst kowg sume pelik an nape aq g LI jaoh dr ruma aq an...

Hmm...ekceli..aq dpt byk tawaran LI...tp sumernye kerajaan..JKR, MAJLIS dgn 1 lg syarikat swasta kat Jhr Jaye...mule2 aq na g JKR..sbb JKR nih tmpi LI yang first aq dpt.. gembire ta tekate time aq dpt taw aq lah owg terakhir JKR terime... Dunia nih bagai ana yang punya......HAHAHA... mane ta nyer.. kwn2 aq ramai yang da dpt tmpt LI..aq ni msh ta dpt2 lg.. risau lah aq... tapi bile dah discuss ngan ayah aq, ayah aq ckp tade kenderaan plak.. so na wat mcm ne..dgn berat hati aq tepakse lah tolak..majlis pown same gak...sume nye mslah ngan kenderaan..hmm =(.. syarikat kat Jhr Jaye nih plak laen plak mslah nye... aq nak sgt2 taw g kat syarikat ni.. dye pown dah trime aq..siap gtaw elaun lg taw.. aq ta tanye pown.. dye yg gtaw aq... jgn slh an aq ea..hehe..tapi disebab an pihak poli ta dpt surat pengesahan dr syarikat nih, tepakse jgk lah aq tolak...lame gile aq tggu...tp mybe dah tade rezki kowt...tah lah.. rase mcm ta puas aty pown ade gak... isshhh!!geram...geram...so na ta na aq tepakse lah g syarikat LI yang kat skudai ni.. igt an klu dah dpt kat Jhr jaye ni, ta lah na susah an pakcik aq.. aq g LI pown ayah yang anta..tp bile da jadi mcm nih tepakse lah aq tmpang ruma dyer..ishh..susa an pakcik aq lg.. sowy yerk cik mat...kite ta sengaje...=,="~~




Haaa....Ni la poli aq... chanteq ta??chateq ta???hehe..
bubye poli.. sem 5 kite jumpe lagi yerk...



Bubye housemate ku yang ku sayangi...
Doakan aq bejaye ms LI ni serte kuat n tabah yerk...
rindu kowg sgt2...=)



Kepada kwn2 sekelas aq.. aq doakan agar kowg sume happy n sucses mase LI nnt..Aaamin..
sem 5 nnt kite jmp lg yerk.. jgn lupe doakan aq jgk taw...
cepat tadah tgn cepat.. doa skrg!!ta doakan, aq majok nnt.. hehe.. kejamkan.. kejamkan...huhu


Ok lah..Last but not least..
Aq harap, aq dpt wat yang tebaek ms LI nnt.kowg sumer doakan aq sucses ea..

bye..bye...=)
salam.......


JOM KITE JOGET SAME!!!=)
video

No comments: