I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 21, 2013

Bertemu Jodoh di DESA TEMU JODOH

Assalamualaikum

Orang selalu cakap perkara berikut tentang JODOH..meh aku listkan kat bawah ni.. : -
1) Kalau ada JODOH tak kemane..
2) Kalau ade JODOH kite kawin la...
 3)  JODOH, Ajal maut semua di tangan Tuhan...
4) JODOH kalau tak dicari, macam mane nak jumpe..
5) Dah tak de JODOH nak buat macam mane.. (ayat ni selalu disebut time nak break/clash).. alasan paling selamat orang cakap.. cehhh.. puuiii lah..

Ok kali ni, aku bukan nak berfalsafah pasal JODOH.. but nak story mory kat korang tentang lawatan(ceh ayat nak skema..) aku ke kampung DESA TEMU JODOH.. haaaa.. mesti korang pernah dengar kan.. kalau tak penah dengar tu kesian banget.. kampung ni dah banyak kali kot masok TV..masok majalah 3, Berita TV, ehh macam - macam lah... 

Aku datang kampung ni bukan saje2 jerp.. aku datang sebab nak jumpe minah sorang ni.. siapa lagi kalau bukan Haya Sehan.. huhu.. rindu giler nak ronggeng ngan minah ni. Almaklumlah orang belajar kat luaq negri..(terengganu je pon).. huhu nak suruh minah ni balik tiap minggu, jangan harap lah kan.. kalau kat merLEMON dulu boleh la dye balik every weekend.. haa, sekarang ni, sebulan sekali pom belum tentu dye balik.. hahaha.. cian kau Haya... hehe 

Ok lah malas nak cite panjang - panjang... (actually malas nak type.. dasar pemalas kau mai.. -_-") korang tengok lah gambar - gambar kat bawah ni k.. ade gambar yang tak edit.. bukan sebab malas ok, tapi sebab tak larat nak edit semua.. banyak nau.. biase lah, kitorang kan giler camera.. so, kalau sekali photoshoot, tak sampai 3,4 ratos keping, memang bukan kami lah kan.. hahaha..


 starting dengan rainbow umbrella.. baru beli kat pasar tani pagi tadi.. hehuu

Yeyyy... mari kita mulakan sesi jalan - jalan cari JODOH.. heheh.. (mentang - mentanglah single..)

RAKUSnye.. anak sapo lah nih.. -_-"

Sedang syok berjalan- jalan cari JODOH, tetibe jumpe segerombolan (entah betol ke tak ayat ni..hentam sajalah mai oi..) Lalang.. perrgghh excited giler.. ape lagi, snap2 lah.. walaupon seciput je lalang yang ade, tapi ok lah.. dah lame impikan nak photo shoot kat lalang..huhu

 
 Nu lah hasilnye.. eii.. gatai giler kot.. tak tahan aku..

Muke nak mintak pelempang. hahaha

Tabik untuk kampung DESA TEMU JODOH.. hehehe

 Ladang kelapa sawit...

 

 Left and Right...

Bersama pokok koko.. ^_^

Ok settle photoshot untuk hari pertama..
Hari kedua Photoshoot....

Esoknye, Ingatkan nak balik Batu pahat.. tapi macam malas la pulak.. so, aku decide balik petang2 sikit lah.. ke malam ke.. ala segamat ngan batu pahat, bukan jaoh mane pon.. hehe.. so lepas zohor, seperti biase, Haya bawak aku ke kampung sebelah.. masa masuk kawasan kampung tu, excied tak yah cakap lah kan. banyak giler ladang-ladang and kebun - kebun yang cantik dan bersih.. perrghhh blink2 mate aku.. nasib tak de sawah padi, kalau tak, mesti telompat2 aku kat situ.. huhu.. almaklumlah, mak ni memang suke sangat dengan suasana sawah padi.. walaupon tak penah pegi, tapi bile tengok dalam TV tu, macam best je kan.. heee

LOKASI 1 =  KEBUN GETAH...

 Yeyyyy!! mari kita terbang ke awan biru.. huhu!!

Terasa seperti berada di over the seaaaaaa.... haha (dengan dressup macam tu, tak tau, panas giler..hahaha padan muke kau mai)

Like this Picture.. hhuhu

 Kehadapan ~~ HORMAT!! yawww.. hik hik

LOKASI 2 = KEBUN KELAPA SAWIT
Bile orang biase berangan nak jadi Model.. macam ni lah gaye nyerr... ~~


Melihat teriknya mentari.. hoho

Ape yang kau teropong tu ya???

LOKASI 3 = KEBUN UBI

Selamat datang ke Kebun kami... cehh!! berangan lebey..

Tapioca!!! 




Teriknya mentari boleh digambarkan tika melihat reaksi wajah Haya..kerkerot - kerot hahaha


LOKASI 4 = KEBUN LALANG... (kebun ke???) 
 Kali ni lalang betol2 banyak.. tak macam semalam punye lalang.. ciput jerp.. hehehe


 seriously aku suke sangat 2 gambar kat atas ni.. ^_^



 Susah betol nak amek gambar kat lalang ni...bukan setakat gatal jer.. lalang tu pon asik nak gerak sane, gerak sini..haaiisshhh.. tension makk... hahaha

LOKASI 5 = KEBUN SEMAK SAMUN

 
 semak pon boley jadi cantik tau.. hehe

 yaaaa!! itu dia.. super model semak samun.. ~~

 Sekali imbas tengok, Seperti patong orang2 yang tepacak kat sawah padi.. hahaha

 yeyyy!! terbang bebas ke angkasa.. (huhu tak yah nak angkasa sangat mai oii)

 Panas!! Panas!! hehe

 Angin sepoi-sepoi tak geti bahasa.. hehehe

 Menikmati ciptaan Ilahi.. cehhh!!



LOKASI 6 = KEBUN TEBU
 


 Tebu - tebu, sape mau makan tebu..meh datang sini... hihi



 
 Candid..hehu..~~

 Model kebun tebu.. huhu



 
 With Eiffel Tower Malaysia.. hahaha


Yeeehhh!! Saranghe Haya..<3 p="">

Pengalaman sepanjang photoshoot kat 6 lokasi ni memang amat menyeronokkan dan penuh mencabar ok.. mane tak nye, kene redah semak samon ngan lalang tu, kalau ade ular tak ke naya mak ni oiii.. lagi satu, NYAMOK.. perrrghhh memang amat menguji iman betol.. nyamok bukan maen banyak lagi masa kat kebun getah & kebun kelapa sawit tu..gatalnye nauzubillah.. nasib pakai baju lengan panjang.. kalau tak dah bebintat2 dah tangan mak yang halus mulus ni jah oii..hehehe

Ok.. sekian sahaja lah entry kali ni.. bukan maen banyak gambar aku masokkan dalam entry kali ni.. korang tengok lah sampai temuntah yerr... hehe.. ok bubye... XOXO publishh!!!

2 comments:

mizan hussin said...

kampung aku der.... miss dammmm muchhhhhhh......

mizan hussin said...

kampung aku der.... miss dammmm muchhh.....