I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, September 25, 2013

Orang Muor Ke Johor Bahru...

Assalamualaikum...

Hye..Disebabkan hari ni aku tak de keje sangat nak buat, basuh and sidai baju semua dah siap, kemas bilik settle, golek - golek2 atas tilam sampai sakit pinggang pon sudah, so aku merajinkan diri untuk update blog... ecehh.. bukan senang tau nak dapat mood update blog ni..time tengah free ni lah aku kene giat meng'update' blog.. kalau tak, mesti korang rindu kat aku lagi.. (ecewahhh kau ingat kau retis mai, sampai ade yang nak rindu kat kau.. puuii sangat..)


Actually kisah ni dah berkurun abad lamanya berlaku..tak pe kan..almaklumlah, dulu mak ni busy sikit temah oi... sejak jadi mahasiswa ni, baru lah ade masa untuk diri sendiri and blog kesayangan ni.. hew hew so that's why la baru hari ni nak brcerita kat korang semua. hehe

Ok nak dipendekkan cerita, masa bulan 8 hari tu, Juwana dapat call untuk interview kat company aku keje dulu (utk replace jawatan aku)  so, dia ajak Ijat and man teman dia pergi Johor Bahru.. ye lah, tak kan lah dia sorang - sorang nak drive sendiri ke Johor bahru ni kan.. lebih - lebih lagi pompan, mak dia mesti risau..dah la jauh, masa perjalanan kalau tak silap aku dari muor ke jb ni dalam 2 jam setengah jugak lah.. tu pon kalau pecut dalam 120 km/h kat highway tu..

After je interview, aku bawak la diorang bertiga ni jalan - jalan jap kat jb ni.. actually, tak de lah jalan mane pon, just bawak pergi rumah aku (untuk park kereta juwana) and terus pergi Jusco Tebrau, sebab diorang ni nak sangat tengok wayang cite "The Conjuring".. aku dh tengok dah cite tu mase puase dulu.. hehe (ape motip bagitau pon aku tak tau.. dah tengok tu diam - diam je lah kan.. huhu )


Bile sampai Jusco tebrau, kitorang tak jadi pon tengok movie tu, sebab movie tu start malam.huuu sian dorang..so replace dengan jalan - jalan sekitar juso, pergi lepak kat Haris (kedai buku) and last opkos la pegi makan.. heeee

Ijat, Juwana and man.... nanti datang la JB lagi tau.. aku bawak korang pergi Nusajaya plak.. kite ambil gambar kat boat.. Best tau..an Haya kan..(tetibe teselit nama Haya)..hehe

Bergegor la plak.. susah seyh nak amek gambar sendiri..

Juwana and aku.. hehe kenape juwana nampak kemetot erk...??? 

Sambil menunggu Ijat and man sampai..sesat mane tah budak due eko tu.. dalam jusco pon boley sesat... hehhh

Last sekali part paling best adalah MAKAN!!!!...yeeyyy..
haaaa pilih ijat.. jangan tak pilih...
Man bajet Noh Hujan... ppuuuiiiii sangat.. hahaha

Tak habis = habis dilema ijat ni.. hahahaha


Nampak tak orang kebuloq... sampai garfu pon nak makan.. haaaaaa !!!  
Tak ley buat gi majlis tol.. hahahaha

Last sekali before dorang balik Muar..Man payung bau ketiakkk.... hahahahaha
Bye korang... Thanks sudi datang JB..
Man ko jangan lupe janji ko nak datang JB, and belanje aku makan kat sini.. aku akan ingat sampai bile - bile tau.. hahahahaha

Ok, sampai sini je entry kali ni... actually dah lama dah tersimpan kat dalam draf.. cume tak sepat nak publish... hari ni baru sempat...petang ni aku ade Critical Thinking Test.. harap - harap soalan tak susah.. aku tak tau nak study aku actually... hehhh risau ni... -_-"

2 comments:

Muhammad Izzat Rahim said...

Payong ketiak, btuah juwana dpt bau ketiak man... Hahaha

Muhammad Izzat Rahim said...

Payong ketiak, btuah juwana dpt bau ketiak man... Hahaha