I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, April 22, 2013

Site Inspection at Bangi


Assalamualaikum...

Hye!! sambil melambai - lambai tangan....hiii walaupun hari ni hari isnin, tapi aku tetap ceria tau.. hehe..(pebendenye ceria, hari ni je ceria..tu pon sebab kau punye QS and Project Director kau pergi kL, kalau tak, tak de maknenye ceria mai oii) huuuu.. kantoi pulaks.. ok lah.. tak nak bebel panjang - panjang lagi.. hari sabtu lepas aku ngan budak - budak teknikal pergi site inspection kat Bangi (actually ade sorang budak admin sesat)..hehe Mula - mula janji nak gerak pukul 6 pagi.. aku punye lah bersusah payah, pukul 4 pagi aku dah bangun dah.. almaklumlah, rumah aku dengan office kan jaoh, makan mase 45minit jugak lah..so disebabkan takot sampai lambat, aku pon bangun lah awal kan lagi pun nak kene ambil Alya dulu baru ke office.. pas siap - siap, terus drive ke Mutiara rini and pick up Alya kat rumah dia and than terus ke office..

Bila sampai office je, ok fine.. kitorang berdua je yang ade.. padahal mase tu dah pukul 6.05 ok..5 minit lepas tu, Fana pulak sampai..kitorang sempat tido sementare tunggu diorang semua sampai..Bila semua dah sampai terus gerak naik krete En.Zul(QS).. kitorang gerak dalam pukul 7 gitu lah.. dalam kereta, aku dengan Fana sambung tido lagi.. hehe (dasar kuat tido kau mai.. hehe)

Bangun dari tido je dah sampai R&R Seremban.. pas mamam, terus cari jalan ke Puncak Pingggiran Putra.. Area Bangi jugak lah.. nasib lah ade Panana, kalau tak, tak tau lah sampi puncak mane kitorang redah.. hehe Lepas redah punye redah,  masuk pelusuk kampung, naik bukit, pastu U-turn lagi.. Akhirnya sampai jugak ke Puncak.. hehe.. nasib sampai tepat pada masa yang dijanjikan iaitu pukul 10.30 pagi.. huuu korang dapat bayangkan tak betape laju nye En.Zul bawak time kat highway tu kan.. hehu.. aku pulak sedap tido kat belakang.. siap mimpi indah lagi tu.. hehehe

Ok ni lah papan tanda projek kitorang.. nampak tak kontraktor tu.. haaa.. tu lah nama company aku.. huhu Kitorang ade terlajak masuk site lain tau..kontraktor yang buat projek tu nama Semua Jadi Sdn Bhd.. hahaha bedekak ketawe dalam kereta.Kalau tak jadi projek tu buat malu je.. hahaha

 Sampai site je, teros ambil gambar.. nampak tak betapa giler cameranye kitorang especially minah atas ni lah.. huhu tengok lah dia posing.. huuu bukan main lagi... hahaha
Ok fine aku paling pendek.. huhh!!

 haa.. ni lah orang kuat site.. kecuali En.Zul.. En.Zul tu yang pakai baju kemeja kotak - kotak tu.. huhu

 Ynag sebok call tu aku panggil dia Uncle Yap.. suke hati aku je panggil dia uncle.. hehe Yang pakai baju hitam tu budak indonesia, yang perot boncit tu aku lupe plak nak tanya nama dia.. huahahaha


 Haaa... ni lah rumah banglo nye.. besar babe.. sebijik banglo ni harga dalam RM 800K to RM1million babe.. gile tak gile.. Dato - dato je lah yang beli rumah ni.. orang macam aku ni, sepoloh tahon akan datang pon belum tentu mampu nyah oiii...huuu tetibe sedih..ta pelah.. usaha tangga kejayaan.. cehh tetibe.. haha

 




 Rumah ni paling lain dari yang lain dan lebih besar dari yang lain.. peerrhh mantap rumah ni.. kalau dapat ni.. peerrhhggg... tak keluar rumah aku.. hahaha



 Masa ni semua tengah tunggu kehadiran consultant..yang pakcik sebelah panana tu, tu lah arkitek..heee. suke hati aku je panggil pakcik.. hehe

 Sambil menunggu tak sah la kan kalau tak snap - snap gambar...muke aku buruk tol time ni.. huuu

 Ok.. Bila semua dah sampai, terus pergi buat inspection.. korang nak tau tak, kebanyakkan orang - orang ni, semua nya orang kelantan....macam mane aku tau?? ehh, dorang bebual semua guna bahase kelantan ok..pekat pulak tu, sampaikan speaking pon sleng - sleng kelantan... peerrghhh aku paham ssssaaangat la kan dorang cakap.. -_-"
Tapi bila tanya, Cek orang kelantan ea..?? pastu dy boleh jawab, Eh tak lah, saya orang JOHO pure tau.. cehhh tak ngaku pulak tu..nak tau sape yang cakap macam tu kat aku.. haa, tu haa cek yang pakai baju biru terang tu..~~


  



 Peace!! hehe
 Dok sebok bebual dengan cek kat sebelah.. pot pet pot pet...ape lah Hasbullah ni.. orang amek la gambar cek kat sebelah tu sekali.. so tak de lah nampak aku macam orang gile bebual sorang - sorang an.. -_-"

 Fana, Alya & pompan paling cantik di dunia..puuiii lah..PERASAN betoi...huhu tetibe teringat status Kak Sam kat Facebook.. hahaha teburai perot ketawe ngan kak Wani.. haaaa memang cantik sangat2!!!.. hahaha


Kami Buddy.. ehhh apsal sesat sorang kat belakang tu??? huhu

 Ok perkenalkan model tanah liat!! It's Alya!! ehhh tanah merah la.. bukan tanah liat.. hahaha

 Haaa ni pulak Hasbullah, Jurukamera untuk model tanah liat!!! hahaha

 Panana.. she always pretty.. huhhh so jealous ok..hehe
 Ini sape plak ni.. haaa..kalau korang tak kenai, memang nak kena sepak laju - laju nga aku kang.. huhu






 
 Lepas penat menerjah 30 biji rumah, (padahal tak sampai 30 pon, bape ketul rumah je yang masuk, tapi jarak antara bape ketol rumah tu jaoh boleh tahan.. huuu) En NurulHuda belanja makan.. hehe korang jangan salah anggap plak.. En. Nurul Huda tu bukan pompan ok, dia lelaki.. tu ha yang tengah - tengah tu.. Masyeh cek.. hehe 
Eh.. cek yang baju biru tu dah kenape?? cover gigi plak.. hahaha

Lepas makan kitorang pergi jumpa cousin En. Zu;l kat The mines... hee.. sesat hampir 2 jam nak ke The mines ni.. pusing sane, pusing sini.. terus lagi, tetibe temasuk tol.. hahaha kelaka boley.. dah la lorong tunai, sesak, tepase redah jugak.. huuu

Sampai je The Mines terus pergi Pizza San Prancisco ni haa.. kat JB tak de.. jakon jap.. hehe.. kitorang makan kat sini...(makan lagi.. padahal tadi baru pas makan.. perot buaye btol..-_-") Makanan dia serious sedap wooo.. harga pom sedap jugak.. hahaha..

Tegok gambar daging kat menu tu buat aku terliur tau tak.. peerrgghhh sedap nye kalau dapat seketol ni... heee (eh cukup ke seketol???) huhu

Haaaa... ni lah cousin En Zul.. Name dia abg Ewan.. peramah bukan maen lagi jah oiii..best dia ni.. sekepale dengan kitorang.. hehe


Aku paling suke menatang ni.. sedap sangat - sangat..name dia aku tak tau.. dah lupe.. tapi serious sedap babe.. ade cheese tu yang buatkan sedap.. huhu
 
Yang ni lagi mantap.. cendawan dia boleh buatkan aku terasa sampai sekarang..walaupon dah seminggu dah kitorang makan.. huuu nanti nak makan lagi!!!

Spaghetti seafood ni marvelous kot.. tak tau nak cakap macam mane kat korang.. haaiisshhh sedap arr.. korang patut rase ni...
 
Pizza dia ni sedap sangat kalah pizza hut tau... huuaaaa nak makan lagi!!! ape Pizza San Francisco ni tak de kat JB??? huaaaa tetibe nak merane an.. haha
 


Lepas melantak, harus lah ambil gambar kan.. huuuu rajin gile abg ewan melayan kitorang.. hahah i loike!!!

Lihat lah betapa mesranya diorang.. cehhhh!! belakon je semua ni.. hahaha

Ok, before balik, snap - snap lagi... hehe

Lepas makan, teman Alya cari kasot...pening melayan kerenah budak ni.. tapi akhirnya pulang tanpa kekecewaan jugak.. haha.. dapat jugak minah ni beli dua pasang kasut.. haa hamek kau.. sekali beli 2.. nasib la aku tak de duit time tu.. kalau tak, aku pon dah sakau sekali tau.. huuuu menangis tengok kasut cantik - cantik dan murah - murah.. huuu T_T

Haaa.. ni memang favorite budak ni..Dari gerak JB, sampai la kitorang sampai kat kL, asik cakap nak  Starbucks je.. tak paham.. -_-"
 

Hi's Mines.. cehhh..!!

 
Before Abg ewan balik.. snap gambar ngan alya dulu.. hehehe.. bubye abg ewan.. lain kali kite jumpa lagi.. hehe




Ok.. sampai sini je cerita aku kali ni.. jumpa next entry ka.. thanks sudi bace sampai habis entry ni.. aku tau korang mesti malas bace ape yang aku merepek kan.. tak pe.. aku tak kesah.. yang penting korang tengok gambar dah cukup dah bagi aku.. Eh.. jangan lupe tau klik button Nuffnang kat sebelah tu.. Ok.. Bubye.. XOXO Publishhhh!!!!



3 comments:

Kak Sya said...

Salam. Hi adik, akak google pasal Cikgu Rukamah and terjumpa blog awak. Akak tgh cari Cikgu Rukamah tapi akak dah tak ingat sangat muka dia sebab 3 bulan je dia mengajar akak. Masa tu dia jadi guru pelatih kat Sek Tun Fatimah 21 years ago. Kalau ada contact number dia or email or anything boleh bagi akak tak? Thanks

Miss Myzatul said...

kak sya : sowyy lampat reply.. mai dah lame tak bukak blog.. huhu mai ade no phone cikgu rukamah.. tp mcm mane nak bagi kat akak??? bg email address please.. ((;

Hasbullah Ahmad said...

mana foto2 office :p lama nungguuuu